Bøger / faglitteratur / bagebøger

Meyers kager


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Opskrifter fra Meyers eget kageværksted og om kagebagningens råvarer, redskaber og grundprincipper.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2011

af

af

Lone Krøgh

d. 9. dec. 2011

Super dejlig bagebog af den kvalitetsbevidste Claus Meyer. Den vil få et travlt liv på bibliotekerne, hvor den i lang tid konstant vil være udlånt, dels på forfatternavnet, og dels på grund af de mange dejlige opskrifter.

Meget inspirerende og veldisponeret bagebog med rigtig mange dejlige opskrifter, og hvor den flotte billedside lokker med den ene lækre kage efter den anden. Claus Meyer har lavet bogen sammen med Morten Borup fra Meyers Madhus. For hjemmebageren er der rigtig mange opskrifter, som bare skal afprøves, og de par stykker, jeg indtil videre har givet mig i kast med, lover godt. Opskrifterne er en blanding af gamle kendte med et moderne twist og af nye, og fremgangsmåden er beskrevet uden unødvendige falbelader, uden det dog på nogen måde er en bagebog for den helt uerfarne. Bogen indledes med et grundigt afsnit om bageteknik og afsluttes med et ikke helt konsekvent register. Skærekager, tærter, roulader, snitter, småkager og flødekager - hvad mere kan kageelskere begære?.

Meyers kager er den søde pendant til Meyers bageri fra 2009, og format, opbygning og layout modsvarer hinanden. Bibliotekerne har mange bagebøger, og Meyers kager hører absolut til i superligaen sammen med fx Markus Grigos Grigos hjemmebage : i tykke skiver og store mundfulde fra 2010.

En rigtig dejlig bagebog af den altid populære Claus Meyer. Et sikkert hit på alle biblioteker.


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2015

af

af

Stine Grabas

d. 29. maj 2015

En samling af Claus Meyers bedste opskrifter indenfor bagekunstens mange facetter. Enhver med en sød tand vil kunne finde sin egen favorit i bogen her.

Meyer indleder bogen med en anekdote om sin barndom med kager. Dernæst følger et langt afsnit om de forskellige kagetyper, ingredienser, tips og tricks, udstyr og teknikker. Afsnittet fylder ca. en tredjedel af bogen. Selve kagedelen indledes med diverse grunddeje, cremer og lign., hvorefter selve opskrifterne følger. Hver opskrift er klassisk delt op med fremgangsmåde og en tilhørende liste med ingredienser. Der er medfølgende billede af det færdige resultat. Bagerst er der et register og en litteraturliste.

En lækker bagebog, hvor man straks får lyst til at bage. Størstedelen af opskrifterne er på klassiske kager som hindbærsnitter, citronmåne, kiksekage, men der er også mere udfordrende kager såsom ribstærte med lyserød marengs eller brombærmousselagkage.

Bortset fra den indledende anekdote findes resten af bogen i BagebogMeyers kagerDe glemte kager, som er en samlet udgave af bla. Meyers kager. Der findes en del andre bøger med de samme klassiske kager såsom De glemte kagerBortset fra den indledende anekdote findes resten af bogen i Bagebog, som er en samlet udgave af bla. . Der findes en del andre bøger med de samme klassiske kager såsom De glemte kagerBortset fra den indledende anekdote findes resten af bogen i Bagebog, som er en samlet udgave af bla. Meyers kager. Der findes en del andre bøger med de samme klassiske kager såsom .