Bøger / skønlitteratur / roman

Micki 19:50


Beskrivelse


Da lyset en aften går ud under en forestilling, er den smukke sangerinde Raquelle, dirigenten Georg og kameramanden Tonni pludselig spærret inde i en bælgmørk teaterbygning, hvor ondskaben lurer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2010

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 14. okt. 2010

En kort gyserroman med mere vægt på splatter end på en dybere psykologisk spænding, nok fortrinsvis henvendt til yngre læsere.

Forfatteren debuterede med Miraklets fald, 2010, der hører til i science fiction genren. Med sin nye roman bevæger han sig ind i en lidt anden genre, men stadig med vægt på action. Handlingen udspilles på klassisk vis i et lukket rum, et teater, med et begrænset antal personer, der under en snestorm bliver spærret inde i en tidslomme i teatret. Synsvinklen skifter mellem de enkelte personer: den gamle dirigent Georg, der ser frem til sit otium, den utilfredse kameramand Tonni, den underskønne sangerinde Raquelle, hvis døde tvilling bryder ud af hendes krop og blander sig i handlingen, og endelig den bindegale jyde med de kannibalistiske lyster. Bogen er ladet med uhygge og spænding, gennemsyret af blod og vold og med en overraskende drejning af handlingen til slut, men fortællingen er uden subtile nuancer og formår ikke at trænge helt ind under huden på læseren.

Bogen hører til i den lette ende af gysergenren.

En meget kortfattet gyserroman, der nemt drukner i mængden, med mere vægt på action og blodige effekter end på psykologisk spænding.


Himmelskibet

Nr. 27 (2010)

af

af

Thomas Winther

Nr. 27 (2010)