Bøger / skønlitteratur / roman

Middagen


Beskrivelse


Paul Lohman og hans kone, bror og dennes kone spiser middag på fin restaurant. Men en grim hemmelighed kaster skygger over middagen og snart må de tage stilling til, hvor langt de er villige til at gå i beskyttelsen af deres sønner.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2009

af

af

Sanne Caft

d. 17. nov. 2009

Den hollandske forfatter, der er meget kendt i sit hjemland, kommer her første gang på dansk med en bidende skildring af en familie i opløsning under den pæne facade. Bred anvendelighed til læsere af skønlitteratur.

En rød hummer troner på en blå tallerken med kloerne rettet direkte mod læseren. Blandingen af mad og pågåenhed er kendetegnende for denne roman, hvor et restaurantbesøg udvikler sig til en middag, hvor skeletterne vælter ud af skabene. Fordi den midaldrende Paul Lohman og hans kone, der spiser fint med hans politikerbror og hustru, har fået en foruroligende viden om sønnerne i de to familier. Nu er spørgsmålet, hvor meget de unge mænd skal beskyttes og hvor meget, der skal bringes frem i lyset. På sarkastisk og bidende vis skildrer Koch en familie i krise på en klangbund af etiske og moralske overvejelser, der aldrig virker påklistrede eller postulerede. Han spejler det moderne samfund i det mikrokosmos, som en lille familie er og formår at få læseren til at tænke over ret og forkert.

Det er Herman Kochs første roman oversat til dansk. Det er en hollandsk bestseller af en forfatter, der har skrevet anmelderroste romaner siden 1985.

En middag. En familie. To drenge. En grum drengestreg, der går for langt. Forældres dilemma: beskyttelse eller retfærdighed? Skrevet af den i Holland storhittende forfatter, der nu kommer første gang på dansk. Til læsere af romaner, der gerne vil udfordres af moralske dilemmaer. Fint sprog. Fængende forside.


litteratursiden.dk

d. 21. dec. 2009

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 21. dec. 2009

Hvor langt vil du gå for at dække over noget, dit barn har gjort? Nogen forældre vil gå langt, meget langt. Hvordan ville denne aften have set ud, hvis jeg for bare et par timer siden havde ventet ned...


litteratursiden.dk

d. 25. apr. 2012

af

af

Michael Krarup

d. 25. apr. 2012

Paul og Claire skal ud at spise med Pauls bror Serge, der sandsynligvis er Hollands næste ministerpræsident, og hans kone Babette. Det bliver ikke et helt almindeligt besøg på den eksklusive restauran...


Berlingske tidende

d. 8. jan. 2010

af

af

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

d. 8. jan. 2010