Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mig og den fede rotte


Beskrivelse


Grys mor sælger tre billeder. Nu kan hun købe den hest, hun har ønsket sig. Den er for stor til Gry, hvordan skal hun så ride? Indendøre kommer der også dyr, men her er det en rotte, der er på færde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2019

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 8. feb. 2019

To nye bøger i "Gry serien". Gry bor nu på landet. Sammen med veninderne undersøger hun det gamle og faldefærdige nabohus. Måske er der spøgelser? Gry er blevet ven med naboens søn. Da der er kommet en rotte på Grys værelse, får hun lov til at overnatte hos Pelle. Fra 8 år.

I bind 3 og bind 4 i Gry serien fortælle Gry videre om sit liv på landet. Veninderne fra tidligere kommer stadig på besøg og er med til at udforske området. Det gamle faldefærdige nabohus bliver pludselig solgt, og der flytter en familie med en dreng på Grys alder ind. De bliver venner. I bind 4 er der gået lidt tid. Grys mor maler billeder og er med på en udstilling. Hun er rigtig glad, for hun sælger tre billeder for i alt 45.000 kroner. Det er mange penge, og nu kan moren købe sig den hest, hun længe har ønsket sig. Det er ikke fryd og gammen hele tiden, for en aften opdager Gry en rotte på sit værelse. Der er farvede illustrationer undervejs, men ikke på hver side. Teksten er skrevet i overskuelige sætninger med mange afsnit. Bøgerne har lix 13 og 14.

Fin fortsættelse om Grys liv på landet med venner og veninder. Læserne vil kunne identificere sig med personerne i fortællingen, og de vil finde ud af, at børn på landet også har de samme interesser som børn i byerne. Sproget er hverdagsagtigt og flyder fint. Det passer til målgruppen.

En anden serie om en pige, der er flyttet er "Bedste venner", hvor bd. 1 er Asta og det store flytterod.