Bøger / skønlitteratur til børn


Beskrivelse


Alex stiller op i en talentshow i tv. Han vil lave lidt røre i programmet. Men lige fra starten bliver han fanget i et mediecirkus. Det har sin pris!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. dec. 2009

af

af

Karsten Boll

d. 7. dec. 2009

Målgruppen er læsesvage unge, som indholdsmæssigt får litteratur, som samtidig appellerer til aldersgruppen.

Alex og Daniel har ikke meget til overs for talentshows i tv. Alex får ideen om at sende en optagelse til talentkonkurrencen, som han laver for at lave grin med den. Da han flere måneder senere bliver kontaktet om at deltage, gribes han af trangen til at blive kendt og den medieomtale, der er. Han ender dog med at sige fra overfor showet. Handlingen fremstiller tv-talent-shows som aftalt spil, tv's stræben efter høje seertal mv., og handlingen afsluttes rimelig brat. Sproget er gjort autentisk for aldersgruppen. Det er ligefremt og let at læse - og lix ligger mellem 12 og 15 for serien. Det er brugbart for målgruppen.

Der kommer langsomt læsetræningsmaterialer for unge, der har svært ved at læse. Denne titel rammer fint målgruppen fra 13-15 år, hvor andre titler er for lidt ældre.

Litteratur til læsetræning for unge læsesvage elever med relevant indhold er en mangelvare. Derfor kan Talent anbefales til skole- og børnebiblioteker for omtalte målgruppe.