Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Milo på eventyr - den lille dino


Beskrivelse


Science fiction. Milo er seks år. Han har fået en ny ven. En rum-dreng, Biki, på størrelse med en Lego-figur. Biki kan zoome Milo lige så lille som sig selv. Sammen leger de med Bikis dino-unge. Men så banker det på døren.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2018

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 14. mar. 2018

To titler i det differentierede læsesystem "Ud af boksen", hvor serien "Milo på eventyr", bog 4 og 5, fortælles på forskellige læseniveauer, så elever mellem 6 og 10 år kan få en god, fælles læseoplevelse, selv om de læseteknisk er på hvert sit niveau.

Bøgernes lix går helt fra lix 4 med stavelsesdeling og op til lix 27, så der er udfordringer på alle niveauer. Drengen Milo har fået en mystisk kugle af sin farmor. En kugle, der viser sig at være et rumskib indeholdende rummanden Biki, der er strandet på jorden med strømmangel. Så han har brug for Milos hjælp for at komme hjem til sin planet. Til bøgerne findes der både lærervejledning og opgaver.

Bøgernes illustrationer og univers appellerer til målgruppen. Samtidig giver det at have den samme historie på forskellige niveauer en masse muligheder for at differentiere, så både de svage læsere og de meget dygtige læsere kan udfordres på deres niveau og udvikle sig, samtidig med at de kan være fælles om historien.

Vil man læse mere om rummænd, kan man give sig i kast med den sjove serie Ali Zongo. Bog 1Sam Sky-Boy eller en titel som Sam Sky-BoyVil man læse mere om rummænd, kan man give sig i kast med den sjove serie Ali Zongo. Bog 1 eller en titel som .


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juli 2017

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 4. juli 2017

5 lette bøger på lix 4-5 om drengen Milo på 6 år, der bor på Bornholm. En dag kommer hans farmor på besøg. Hun har en flot kugle med til Milo. Kuglen kan skifte farve. Men ikke nok med det. Kuglen er faktisk et rumskib, som er strandet på jorden. Inde i rumskibet er Biki. Kan Milo hjælpe Biki hjem igen? For 6-8-årige.

Disse fem bøger er de første fem bøger i serien "Milo på eventyr", en serie på minimum 10 bøger. Bøgerne skal helst læses i rækkefølge og har alle lix 4-5, men mængden af tekst stiger løbende gennem serien. Vi følger drengen Milo på 6 år, som får en mystisk kugle af sin farmor. En kugle som viser sig at være et rumskib fra en fjern planet.

Bøgernes flotte illustrationer fanger hurtigt læserens interesse og inviterer indenfor i en magisk verden fyldt med spændende læsning og masser af handling, magi og eventyr.

Der findes mange lette bøger for børn mellem 6 og 8 år. Disse fem bøger er ikke helt som de andre. Billederne fortæller meget af historien. Og der er mere magi og fantasi i historierne end i de fleste andre lette bøger.