Bøger / faglitteratur / erindringer

Min barndoms køkken


Beskrivelse


12 af Danmarks kendte madmennesker fortæller om barndommens køkken: dets duft, smag, frustrationer og glæder. Og om hvordan hjemmets madkultur og oplevelser har påvirket deres senere virke. De enkelte bidrag suppleres af opskrifter på alt fra bedekølle til brun sovs.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2009

af

af

Kirsten Katholm

d. 24. nov. 2009

For biografilæsere i den ældre generation, der ofte selv har haft lignende oplevelser i deres barndoms køkkener.

De 12 danske bidragydere beskæftiger sig alle professionelt med mad, enten i form af madlavning til andre, ved at de skriver om mad eller fortæller om mad i medierne. I de forskellige erindringer fortælles om barndomshjemmets køkken, om dets indretning og om hvordan madlavningen foregik. Disse oplevelser stammer fra 1940'erne og frem og suppleres med opskrifter på retter fra dengang. Erindringerne formidler en historisk beskrivelse af en dansk madtradition, som er fundamentet for vores moderne madkultur. Bogen er i et enkelt layout og er illustreret med tegninger og små farvefotografier af forfatterne. Mange af disse er kendte kokke fra medierne, her kan nævnes Kjeld Koplev, Ida Davidsen, Erwin Lauterbach, Katrine Klinken, Bo Jacobsen og Helle Brønnum Carlsen.

Der findes mange erindringer om forskellige personers oplevelser omkring et bestemt emne. Denne supplerer med glade og sjove barndomsminder fra køkkener, der har medført en interesse for mad, som senere er blevet til en levevej.

Underholdende og humoristiske beretninger fra barndommens køkken. Let læste erindringer, som mange vil nyde også på grund af genkendelsens glæde.