Bøger / faglitteratur til børn / ordbøger

Min første røde ordbog - nudansk


Beskrivelse


Nudansk ordbog med 2600 opslagsord opstillet i alfabetisk orden. Ordets bøjningsformer, samt eksempel på, hvordan ordet bruges i dagligdags sætninger, er anført. Med billedopslag bl.a. om ordklasser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2014

af

af

Vibeke Axelsen

d. 9. maj 2014

Ordbogen er anbefalet anvendt til 5-8-årige. Den kan snildt bruges af ældre endnu, indtil de mestrer at bruge en af de første "skoleordbøger". De yngste brugere kan have fornøjelse af at bladre i den og "opdage", men hvis udbyttet skal være mere målrettet stavning og begrebsudvidende, skal der hjælp til.

Ordbogen består af sider til kopiering, en brugernøgle og inspirationssider (begge til den voksne), ordbog, billedopslag og tre dobbeltopslag, et til hver af ordklasserne udsagnsord, tillægsord og forholdsord. Hele bogen er rigt illustreret med tegninger, der fanger målgruppen. Kopisiderne er felter med alfabetets bogstaver og ligeså mange felter, der viser en illustration, der begynder med et af bogstaverne. Ordbogsdelen fylder langt det meste og er bygget op som en ordbog, som man kender den, dog meget overskuelig og med sætninger bag hvert ord, så meningen udpensles. Siderne til de voksne er dels en forklaring på bogens opbygning og dels mange gode og velvalgte øvelser og lege, man kan strikke sammen, så brugen af bogen udvides betydeligt. De 34 billedopslag - hver et dobbeltopslag - viser et tema, hvor ordene bliver sat ind i en større børnerelevant sammenhæng. Ordklassesiderne er fyldt med eksempler og sjove tegninger.

Bortset fra forsiden er bogen fuldstændig identisk med udgaven fra 2009. Der findes ikke lignende for målgruppen.

Ordbogen er meget indbydende for målgruppen, og indholdet/idéerne i afsnittet tilegnet den voksne støtte er yderst inspirerende og alsidigt.