Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Min fucking familie


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fortælleren Christoffer er døbt Nina og født i en pigekrop. Han hader sin krop og alle omkring ham. Hans familie er på overfladen en pæn og rig familie. På mormoderens fødselsdag samles de alle i familiens store hus. Der sker et mord, og Christoffer finder ud af familiens mange hemmeligheder samt dropper sine selvmordsplaner.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2009

af

af

Birgit Sloth

d. 27. feb. 2009

Ungdomsbog om køn og identitet skrevet i en aggressiv stil. Den 15-årige fortællers vrede er voldsom, og det er romanens handling også. Målgruppen er modne unge af begge køn, og bogen er velegnet til både undervisning og fritidslæsning. Omslaget passer perfekt til indholdet.

Forfatteren har tidligere skrevet populære ungdomsbøger, senest Den anden bror, og har derudover været manuskriptforfatter til tv-serier som Nikolaj og Julie. Hendes skrivestil er filmisk, og hvert kapitel fungerer som en scene. Den vrængende sprogtone, som det utilpassede unge menneske anvender, virker ubehageligt ægte. Fortælleren Christoffer er døbt Nina og født i en pigekrop. Han hader sin krop og alle omkring ham. Hans familie er på overfladen en pæn og rig familie. På mormoderens fødselsdag samles de alle i familiens store hus. Der sker et mord, og Christoffer finder ud af familiens mange hemmeligheder samt dropper sine selvmordsplaner.

Sulaima Hind er den, der først gjorde et stærkt indtryk med en fortælling i en sprogtone præget af trods og vrede. Senere har forfattere som Vibeke Bæklund Lassen og Susanne Munk Jensen skrevet lignende ungdomsbøger.

Der er så meget ondskab og smerte i romanen, at det næsten ikke er til at holde ud, men fortællingen er nuanceret, og den har en positiv udgang. En yderst velskrevet og uhyggelig bog om social arv og magtspil i familien.


Berlingske tidende

d. 13. mar. 2009

af

af

Kari Sønsthagen

d. 13. mar. 2009


Børn & bøger

Årg. 62, nr. 4 (2009)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 62, nr. 4 (2009)