Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Min stenede onkel


Beskrivelse


Pigen Ida fortæller om den gang hendes onkel Torben bliver til en statue. Han kunne godt være lidt træls, synes hun, men det er mærkeligt når han ikke er der. Ida og hendes familie opdager, at de har fået en mystisk fjende med stærke magiske kræfter, der ikke bliver brugt til det gode.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. juni 2014

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 27. juni 2014

En humoristisk let gyser inspireret bog om en heks med overnaturlige kræfter til selvlæsning for børn på 10-12 år, og til oplæsning for børn fra ca. 8 år, brugbar på mellemtrinnet.

Pigen Ida fortæller om den gang hendes onkel Torben bliver til en forstenet statue. Han kunne være lidt træls, synes hun, men det er mærkeligt når han ikke er der. Ida og hendes familie opdager, at de har fået en mystisk fjende med stærke magiske kræfter, der ikke bliver brugt til det gode. Det er naboen Clarissa og hendes hjælper, havemanden, der har forstenet onkel Torben, som altid kom til Idas far for at låne penge. Clarissa suger livskraften ud af mennesker der ikke gør megen nytte. Clarissa er et par tusinde år gammel. Ida løser sagen, Clarissa dør og onkel Torben vender forandret tilbage. Det er en fin ide der styrer historien med Ida, som fortæller. Det er en mild gyser med satiriske og humoristiske toner som fungerer, fint understøttet af effektive tydelige sort/hvide illustrationer med en karikatur-lignende tone, og i den kontekst er det en sjov, original og spændende fortælling. Illustrator kendes fra flere børnebøger fx senest Benni Bødkers serie Zombie city. Det er forfatters første roman for børn.

Jeg kender ikke andet ligesom denne, men den deler evnen til godt udtænkte plot udover det almindelige med fx serierne Esme og Igor og Poes Sorte Ravne.

En fin og original roman, der også giver sin læsere lidt at tænke over, udover at være sjov og ret underholdende.