Bøger / faglitteratur / øvelser

Mindre stress, mere nærvær


Beskrivelse


Bud på hvordan man ved at arbejde med sit liv kan undgå at blive offer for stress. Med forslag til mindfulness-meditationer, åndedrætsøvelser og yogapraksis, der kan medvirke til at opnå mere nærvær.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2014

af

af

Jette Landberg

d. 11. juni 2014

Hvad er stress, hvorfor rammer det os, og hvad kan man selv gøre for at undgå det? Stresscoach Lars Damkjær kommer rundt om emnet på en måde, der er forståelig for alle, der enten allerede er ramt eller truet af stress.

Lars Damkjær har 15 års erfaring med coaching i forbindelse med arbejde, stress og sygdom. Han har selv haft stressen inde på livet som leder af en yogaskole i Sri Lanka. I dag er skolen lukket, stressen væk. Efter en kort intro til begrebet stress gennemgår forfatteren ting, der kan stresse os, bl.a. mails og ikke mindst de sociale medier. Egne erfaringer og forfatterens lange praksis danner grundlag for øvelser, cases og vejledning. Værktøjerne er bl.a. yoga, meditation, åndedrætsøvelser, livshjulet og værdiafklaring. Her er også en lang række råd til, hvordan man kan skrue ned for online afhængigheden. Bogen suppleres af øvelser, man kan hente på nettet med sin smartphone via QR-koder.

Et fint bud på, hvordan man kan arbejde med at ændre sit liv med enkle øvelser og tiltag, så man undgår at blive offer for den omsiggribende stressepidemi.

Charlotte Mandrup har skrevet bøger om mindfulness og nærvær, hun bruger flere af de samme værktøjer men er primært koncentreret om mindfulness. Lars Damkjærs bog er bredere, og der er som noget nyt et stort afsnit om de sociale medier, foruden anvisninger på fx yogaøvelser og at arbejde med relationer.