Bøger / faglitteratur til børn

Mit første marsvin


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Det vilde marsvin ; De første tamme marsvin ; Racer ; Hvor skal marsvinet bo? ; Marsvinets bur ; Indretning af buret ; Sovehus ; Udstyr ; Køb af marsvin ; Et eller to marsvin? ; Han eller hun? ; Når du kommer hjem med dit marsvin ; Hund og marsvin ; Marsvinet tæmmes ; Hvordan man løfter et marsvin ; Foder ; Fodring ; Planter fra haven ; Vilde planter ; Marsvinet får unger ; Marsvinet føder ; Ungerne ; Daglig pleje ; Kort om marsvin


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2002

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 13. sep. 2002

I den righoldige børnefaglitteratur om marsvin hører denne bog til i den letteste ende og kan læses fra ca. 9 år. Den indeholder de oplysninger, der er nødvendige for et vellykket marsvinehold, og den er mere informativ end Marsvin for samme aldersgruppe fra 2000. Teksten understøttes af mange indbydende og ofte instruktive farvefotos. Bogen er overskuelig i sin opbygning, og sproget, der er let læst og dagligdags og ind imellem holdt i en fortrolig tone, er direkte henvendt til børn. Der fortælles først om det vilde marsvin, marsvinets indførsel til Europa og de tre vigtigste marsvineracer. Praktiske oplysninger om f.eks. køb af marsvin, pleje og pasning, buret og foderet suppleres med oplysninger om dyrets psykologi, hvilket giver barnet gode forudsætninger for at omgås det populære, lille kæledyr og give det optimale forhold. Bogen afsluttes med en ultrakort opsummering af de vigtigste anvisninger på at holde marsvin.


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2002

af

af

Henrik Munch Halvorsen (skole)

d. 13. sep. 2002

Endnu en bog i Jørgen Liljensøes populære serie om kæledyr. Der er tidligere kommet bøger om hund, kat, undulat, kanin og høne. Nu er turen kommet til marsvin. Bogen fortæller om det vilde marsvin, forskellige racer, valg af udstyr, foder, pleje og formering. Udgangspunktet for denne bog er, som for de øvrige i serien, at kæledyr ikke er brugsgenstande, men medlemmer af familien som kræver selskab og pleje. Bogen sætter hele tiden marsvinet i centrum og gør opmærksom på, hvordan forholdene for marsvinet kan optimeres. Sproget er hverdags- og talesprogsagtigt med korte sætninger ofte henvendt direkte til læseren. Teksten suppleres godt af de mange farvefotos, som bryder teksten gennem hele bogen og tydeliggør, hvilket udstyr og hvilken slags foder marsvinet har behov for. Bogen kan selvlæses af børn fra 9-10 år, men også yngre børn vil have stor glæde af at læse bogen sammen med en voksen. Det er en meget vellykket fagbog om et meget populært emne, skrevet så marsvin og barn får mest mulig glæde af hinanden.