Bøger / faglitteratur

Mit haveliv på Langeland : om grøntsager, blomster og mad fra haven


Beskrivelse


Glæden ved at flytte til et nyt sted og skabe en frodig drømmehave er omdrejningspunktet for denne bog til alle haveinteresserede.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. apr. 2022

af

af

Lone Krøgh

d. 1. apr. 2022

Glæden ved at flytte til et nyt sted og skabe en frodig drømmehave er omdrejningspunktet for denne bog til alle haveinteresserede.

Hannu Sarenström, svensk have- og madkendis, er startet forfra på Langeland. Han skriver om sine første tre år på stedet, den gamle ejendom, den store have, naboerne og fællesskabet med ligesindede. Sarenström har blik for både detaljer og helheder og går op i, hvilke sorter han vælger til haven og til køkkenhaven. Økologi, kompostering og ingen gravning er en selvfølge, og ingenting står på snorlige rækker i haven, hvor Sarenström sine steder forsøger at skabe lidt sydlandsk stemning. Han har udgivet en række have- og madbøger på svensk, denne er den første på dansk.

Det er en fornøjelse at læse Sarenströms sansemættede, entusiastiske og engagerede beskrivelse af sit haveliv på Langeland, og han lægger en beundringsværdig energi og lyst til at prøve nyt for dagen. Der er en del illustrationer, men tekstdelen er bærende i bogen. Ikke alle vil bryde sig om hans umiddelbart lidt rodede køkkenhave, men de fleste vil blive inspirerede af de drømme og håb, som Sarenström har til haven og til livet i den.

Andre, og meget forskellige, personlige havebøger er fx Fra græsplæne til grøntsagsmarkMit havelivMin vilde eventyrhave, Mit haveliv og Min vilde eventyrhave ved sommerhuset i Vejby StrandAndre, og meget forskellige, personlige havebøger er fx Fra græsplæne til grøntsagsmark, og Min vilde eventyrhave ved sommerhuset i Vejby StrandAndre, og meget forskellige, personlige havebøger er fx Fra græsplæne til grøntsagsmark, Mit haveliv og ved sommerhuset i Vejby Strand.