Bøger / faglitteratur

Mit hjerte har ikke demens : varme og respektfulde råd til pårørende og behandlere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2016

af

af

Grethe Lorentzen

d. 30. mar. 2016

Om hvordan det er at have demens, og bud på grundpillerne i god demensomsorg og -pleje. Til plejepersonale, pårørende og frivillige.

Audun Myskja er norsk læge med doktordisputats i demensomsorg og har mangeårig erfaring i at arbejde med demente. Bogen beskriver, hvordan det er at have demens og giver råd om hvordan man kommunikerer med den syge, håndterer de dagligdags problemer, sygdommen medfører, og dækker den dementes behov og følelser. Bogen indeholder også kostråd om forebyggelse af demens, og råd til de pårørende, så de undgår udmattelse. En central metode i Myskjas disputats er auditiv stimulering og omsorgssang - enkel brug af kendte sangstrofer, der befordrer bevægelse. Norsk- og engelsksproget litteraturliste.

Erfarings- og forskningsbaserede nyttige, konkrete og praktiske råd til en værdig og respektfuld omgang med, og pleje af demente, som fx ved utryghed, aggressivitet og vrangforestillinger, og i dagligdags situationer, der er svære for den demente at forstå og forholde sig til.

Musik i øjeblikketVærdighed i demensplejenGenantænd livsgnisten hos mennesker med demens viser, hvordan man kan bruge musik og sang i arbejdet med demente. Den kan bruges som supplerende læsning. Værdighed i demensplejen henvender sig primært til plejepersonale. Genantænd livsgnisten hos mennesker med demens har også nyttig information om kommunikation med og pleje af dementeMusik i øjeblikket viser, hvordan man kan bruge musik og sang i arbejdet med demente. Den kan bruges som supplerende læsning. henvender sig primært til plejepersonale. Genantænd livsgnisten hos mennesker med demens har også nyttig information om kommunikation med og pleje af dementeMusik i øjeblikket viser, hvordan man kan bruge musik og sang i arbejdet med demente. Den kan bruges som supplerende læsning. Værdighed i demensplejen henvender sig primært til plejepersonale. har også nyttig information om kommunikation med og pleje af demente.