Bøger / faglitteratur til børn

Mit kæledyr - hvad skal jeg vælge?


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med tv-programmet Nørd, DR1.


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2008

af

af

Rikke Skuldbøl Jakobsen

d. 13. nov. 2008

Informativ og velstruktureret fagbog for de 8-12-årige. Forsiden prydes af fotografier af 12 forskellige kæledyr. Bogen vil være oplagt i både folke- og skolebiblioteket.

De fire bøger Mit kæledyr er en gnaver, Mit kæledyr er et krybdyr, Mit kæledyr er et rovdyr og Mit kæledyr er en fugl, som er udkommet fra 2004-2007, er her samlet i en bog. I alt fortælles om ca. 20 forskellige dyr. Hvert kapitel starter med en generel indledning til den dyregruppe, der beskrives. Her fortælles fx hvad der er vigtigt at gøre sig klart, inden man anskaffer sig de forskellige dyr. Bogen indeholder mange flotte farvebilleder, tegninger og rigtig gode faktabokse med alskens info, hvilket også gør den velegnet til opgaveskrivning. På bogens sidste sider findes ordforklaringer. Bogen er udgivet af DR, og forfatterne er tilknyttet Københavns Zoos Skoletjeneste.

Bortset fra Pernille Wesths Kæledyr : fra hvide mus til grønne leguaner, 1999 findes der i biblioteket ingen andre bøger, som på samme måde og til samme målgruppe fortæller om flere forskellige slags kæledyr.

God, flot og relevant bog til brug ved anskaffelse af kæledyr og til opgaveskrivning.Informationer og udgaver