Kan du lide en god røverhistorie med mening bag, er dette lige sagen. Omslaget fænger, ligesom titlen også fanger opmærksomheden.
Husum er debutant, men har arbejdet som tekstforfatter og dramaturg, og det mærkes, at han har sproget i sin magt. Nikolaj er utilpasset, hans forældre døde tidligt og han er derfor stærkt knyttet til sin storesøster, men lever mest et destruktivt liv fyldt med selvhad. Det går bedre, da han finder sammen med Silje, men da han en dag banker hende er han helt på nulpunktet igen. Han møder en mand, der påstår, han er Jesus, og han får Nikolaj til at revidere sit liv, flytte til Tarm og forsøge med venners hjælp at konfrontere sine dæmoner. Det lyder som en kristen opbyggelsesroman, men det er det slet ikke. Det er en spændende, velfortalt historie med både hjerne og humor bag. Bogen er inden udgivelsen solgt til Norge, Sverige og Tyskland.
Første del af bogen minder om Nordkraft og dens københavnske slægtninge, men samlet set er målgruppen bredere, og læsere af Hundehoved og Rådhusklatreren vil ikke skuffes over Husum.
Et spændende nyt forfatterskab med stort læserpotentiale, der endelig sætter Tarm på det litterære Danmarkskort.