Bøger / faglitteratur

Mønsterbrydere og mindset


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Bogen tager afsæt i et projekt på Teknisk Skole og Gymnasium i Viborg og viser, hvad der skal til for at få udsatte børn og unge til at bryde mønstrene fra deres sociale arv.

Indhold

Mindsetforandring : den grundlæggende mentale ændring (Mønsterbrydere ; At møde verden på en ny måde ; Hvad eleverne selv gjorde anderledes) ; Relationer, der rykker (Relationers betydning ; Lærere ; Elevcoaches ; Et støttende fællesskab) ; Uddannelsesinstitutioners arbejde med mønsterbrydere (Organisatoriske praksisser der fremmer mønsterbrydere ; Et samfundsperspektiv på social arv og mønsterbrydere ; Perspektiverende betragtninger)


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2020

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 24. feb. 2020

Udsatte børn og unges kamp for at bryde deres sociale arv har altid været et stort problem. Bogen viser, hvorledes man som lærer og uddannelsesinstitution kan hjælpe de unge med at ændre mindset og blive mønsterbrydere. For lærere gennem hele uddannelsesforløbet, pædagoger, socialrådgivere og andre faggrupper, som arbejder med børn og unge.

Bogen er blevet til på baggrund af et forsknings- og udviklingsprojekt om mønsterbrydere på Teknisk Skole og Gymnasium i Viborg. Bogen tager afsæt i dette projekt og viser på den baggrund, hvad der skal til for at få udsatte børn og unge til at bryde mønstrene fra deres sociale arv. Bogen er bygget op over tre dele. Del 1 fokuserer på elevernes forandring af mindset, del 2 fortæller om den vigtige relevans af menneskelige relationer, og del 3. belyser hvorledes uddannelsesinstitutionerne kan skabe rammer for mønsterbrud.

Det er en virkelig god, praksisfokuseret og inspirerende udgivelse, som giver fagprofessionelle gode værktøjer til at kunne lykkes med at hjælpe elever med mønsterbrud.

Bogen kan suppleres med titler som Børns rettighederNy udsathed i ungdomslivet og Ny udsathed i ungdomslivetBogen kan suppleres med titler som Børns rettigheder og .