Bøger / skønlitteratur / roman

Mørketal


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. En pige fra en 7. klasse fra Stockholm forsvinder i de dybe Ångermanlands skove. A-gruppen bliver sat ind, fordi mystiske baltiske indregistrerede biler er set i området. Samtidig sker der mange underlige hændelser i Stockholm, men i sidste ende kædes det hele sammen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Per Drustrup Larsen

2006

Som sædvanligt for denne kriminalserie er der også i dette bind 8 mange brikker i handlingen, som først til sidst viser sig at passe sammen. Elementerne er: En pige fra 7. klasse forsvinder på en lejrskoletur, et mystisk arkæologisk fund medfører forsvindinger og død, afpresning af en politimand samt historiske linjer bag ud, efterforskning og forbrydelser på internettet, dybe personlige hemmeligheder, pædofili samt seksualitetens meget forskellige udtryk strækkende sig til perversioner. Mørketal er den usikre mængde af uregistrerede tilfælde af fx kriminalitet, og først i løbet af bogen løftes sløret for de forskellige forbrydelser, så der til allersidst afsløres et gribende og afskyvækkende billede af menneskeligt begær og dets mørkeste sider med udfoldelser af ultimativ ondskab og dumhed. Tilsammen er det en cocktail, der fascinerer, så læseren fanges ind af bogen, selv om det ikke er seriens bedste, men det betyder mindre, når niveauet generelt er så højt. Med til at danne fascinationen af bogen er de særligt udvalgte politifolk i A-gruppen og forfatterens beskrivelse af dem. De udvikler sig fortsat som romanfigurer og personer, og de afslører ikke kun forbrydelserne, men også nye og overraskende sider af sig selv. Selv om også dette bind i serien kan læses selvstændigt, opnås den bedste oplevelse absolut ved læsning af bøgerne i den rigtige rækkefølge.


litteratursiden.dk

d. 17. okt. 2006

af

af

Lone Krøgh

d. 17. okt. 2006

Ottende krimi af svenske Arne Dahl lever op til forgængerne og er spændende, velfortalt, vidtforgrenet og ond. En 7. klasse er på lejrtur i de dybe svenske skove. En af pigerne forsvinder under foruro...


Weekendavisen

d. 22. sep. 2006

af

af

Bo Bjørnvig

d. 22. sep. 2006


Politiken

d. 2. sep. 2006

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 2. sep. 2006


Jyllands-posten

d. 1. sep. 2006

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 1. sep. 2006