Bøger / skønlitteratur / roman

Mørkets datter


Beskrivelse


Gyser om den smukke og talentfulde læge, Jenn Hrluska, hvis grufulde hemmelighed er, at hun er vampyr. Hidtil har hun opretholdt en normal facade, men nu trues hun pludselig af sin genopstandne far.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Helle Winther Olsen

2007

Et mix af vampyrgyser og hospitalsgyser fra USA der især henvender sig til unge voksne. Et mystisk, sort og lokkende omslag vil tiltrække målgruppen.

Bogens hovedperson Jenn er en ung kvindelig lægepraktikant på et hospital: smuk, talentfuld og dertil hæmofag - dvs. en slags udødelig vampyr der lever af bloddoser fra normalt dødelige personer. Behovet for små doser blod opfyldes i al diskretion i forbindelse med blodtransfusioner på hospitalet, og hendes hemmelighed kendes ved romanens begyndelse kun af et par familiemedlemmer. Flere er imidlertid interesserede i at kompromittere hende og hele hæmofagverdenen, og helt galt går det, da hendes ellers levende begravede vampyrfar bliver grusomt aktiv igen. Jenn må tage alle midler i brug for at beskytte sig selv og sin position på hospitalet samt uskadeliggøre sin far. Bogen er en selvstændig fortsættelse af Mørkets herskere, 1998.

Bogen kommer slet ikke på højde med Anne Rice's kulturhistoriske vampyrkrøniker, men er på den anden side mere voksen og gysende end ungdomsbøger som S. Meyers Tusmørke og Andersons Tørst.

En nutidig variation over den altid fascinerende vampyrmyte, som her krydres med hospitalsverdenens gysende nemme adgang til blodige intriger. Den låner desuden elementer fra medicothrilleren og den kulørte underholdningsroman og er således et udmærket bud på et hæsblæsende gys. Oversættelsen flyder ikke helt overbevisende - der er bl.a. problemer med at skelne hans og hendes fra sin.Informationer og udgaver