Bøger / skønlitteratur / roman

Mørkt bedrag


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Lowen skal skrive en serie færdig for en kvindelig succesforfatter, der er invalid efter en ulykke. Lowen bor i forfatterens hus, der er ramt af sorg efter flere familietragedier, og hun forelsker sig lidenskabeligt i hendes mand. Men hvad er det egentlig, der foregår i det hus?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2020

af

af

Lone Krøgh

d. 14. maj 2020

Underholdende og dramatisk blanding af domestic noir, kærlighed og lidenskab. En roman, der vil gå rent ind hos hos kvindelige læsere, og som kalder på at blive læst over en aften eller to.

Lowen er 31, forfatter og på spanden. Hun får et attraktivt tilbud om at skrive en serie færdig for succesforfatteren Verity Crawford. Lowen rejser fra New York for at bo i Crawford-familiens hus, hvor hun skal sætte sig ind i Veritys noter og arbejdsmetoder. Veritys familie består af en femårig søn, en attraktiv og opofrende ægtemand, Corey, samt otteårige tvillinger, der for for nylig er omkommet under gådefulde omstændigheder. Efter en invaliderende ulykke er Verity selv lammet og næsten livløs, men der er noget hemmelighedsfuldt og uheldssvangert mærkeligt ved hende. Mens Lowen læser Veritys opsigtsvækkende efterladte materiale, forelsker hun sig lidenskabeligt i Corey og bliver draget ind i de uhyggelige og uforklarlige ting, der foregår i det sorgramte hus. Måske skal Lowen bare komme væk derfra, mens hun kan?.

Med lige dele psykologisk spænding, dramatik og lidenskab tager denne domestic noir sin læser med storm. Kompositionen er drilagtig, og selv de kvikkeste læsere kan næppe regne plottet ud undervejs. Kulørt og hæsblæsende? Ja. Effektiv og dygtigt udført underholdning? Absolut.

Læses på linje med romantikere som fx Jojo Moyes og Liane Moriarty og domestic noir-forfattere som fx Lisa Jewel og B.A. Paris.