Bøger / faglitteratur / blandede skrifter

Monotoniseringen af verden : essays, taler og interviews


Beskrivelse


Den østrigske forfatter med jødisk herkomst og selvudnævnte pacifist, Stefan Zweig (1881-1942), rejste i 1920'erne og 1930'erne rundt og prædikede fred og forståelse. Fra den periode, også kaldet mellemkrigstiden, er her et udvalg af hans essays, taler og interviews.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2018

af

af

Michelé Askja K Hvarregaard

d. 25. okt. 2018

Kunne du tænke dig at komme helt tæt på tiden inden 2. verdenskrig set gennem en af mellemkrigstidens største forfatteres øjne? For læsere med interesse i mellemkrigstiden.

Den østrigske forfatter med jødisk herkomst og selvudnævnte pacifist, Stefan Zweig, rejste i 1920'erne og 1930'erne rundt og prædikede fred og forståelse. Fra den periode, også kaldet mellemkrigstiden, er her et udvalg af Zweigs essays, taler og interviews. Teksterne beskriver 2. verdenskrig, der nærmer sig og fremtonende diktatorer. Teksterne i samlingen, som ikke før er udkommet på dansk, er udvalgt og oversat af Judyta Preis og Jørgen Herman Monrad, der også givet bogen dens efterskrift.

Gribende og yderst velvalgte fortællinger og tekster, om en dramatisk periode i verdenshistorien. Der er en tydelig rød tråd gennem samlingen af de forskellige tekster, som tegner et personligt og nært billede af mellemkrigstiden. Stor forfatter og anbefalelsesværdig læsning.

Man skal uden tvivl kaste sig over Zweigs erindringer Verden af i gårAlt det lys vi ikke serAnden verdenskrig (Ved Preis og Monrad) fra 1942, der står som det betydeligste og mest læste værk i forfatterskabet. Herudover anbefales det fx at læse den smukke roman fx Alt det lys vi ikke ser af Anthony Doerr og ikke mindst Antony Beevors Anden verdenskrig, der på skønlitterær vis fremlægger læseren alle aspekter af den 2. verdenskrig på en ny måde, ved at anvende den nyeste forskning på områdetMan skal uden tvivl kaste sig over Zweigs erindringer Verden af i går (Ved Preis og Monrad) fra 1942, der står som det betydeligste og mest læste værk i forfatterskabet. Herudover anbefales det fx at læse den smukke roman fx af Anthony Doerr og ikke mindst Antony Beevors Anden verdenskrig, der på skønlitterær vis fremlægger læseren alle aspekter af den 2. verdenskrig på en ny måde, ved at anvende den nyeste forskning på områdetMan skal uden tvivl kaste sig over Zweigs erindringer Verden af i går (Ved Preis og Monrad) fra 1942, der står som det betydeligste og mest læste værk i forfatterskabet. Herudover anbefales det fx at læse den smukke roman fx Alt det lys vi ikke ser af Anthony Doerr og ikke mindst Antony Beevors , der på skønlitterær vis fremlægger læseren alle aspekter af den 2. verdenskrig på en ny måde, ved at anvende den nyeste forskning på området.


Kristeligt dagblad

d. 8. dec. 2018

af

af

Rasmus Vangshardt

d. 8. dec. 2018


Weekendavisen

d. 23. nov. 2018

af

af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 23. nov. 2018


Standart

Årg. 33 nr. 1 (2019

af

af

Niclas Christopher

Årg. 33 nr. 1 (2019


Standart

Årg. 36 nr. 2 (2022)

af

af

Jon Kvist Sommer (f. 1997)

Årg. 36 nr. 2 (2022)