Bøger / faglitteratur til børn

Monstre


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om de forskellige monstre og uhyrer i hele verden og de mange legender og mysterier, der knytter sig til disse væsener, samt korte genfortællinger af mytologiske fortællinger.

Indhold

Indhold: Monstrenes verden ; Monstre med mange hoveder ; Slanger og søuhyrer ; Monstre med vinger ; Menneskelignende monstre ; Der var engang (Hvordan Herakles dræbte Hydraen ; Hvordan Herakles fangede Kerberos ; Den Store Slange og oversvømmelsen ; Orvar-Odd og Hav-Reek ; Hvordan Jason overvandt harpyerne ; Grifferne og deres guld ; Theseus og Minotauros ; Den gamle kone og Det Flyvende Hoved)


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. feb. 2010

af

af

Karsten Boll

d. 16. feb. 2010

Interesserede læsere om mystiske væsener af mytologisk oprindelse fra 10 år udgør målgruppen. Titlen og den farvestrålende forside skal nok fange målgruppen.

Emnet, der behandles meget overfladisk og fragmentarisk, beskriver forskellige monstre som griffer, det flyvende hoved samt en del mytologiske uhyrer fra såvel den græske som nordiske mytologi. Først beskrives de enkelte monstre, derefter sættes de ind i en historisk / mytologisk sammenhæng. Behandlingen giver et førstehåndsindtryk af de enkelte monstre, men indholdsmæssigt kommer bogen ikke rigtigt i dybden med, hvorfor monstrene optræder i de gamle myter. De meget levende og farverige illustrationer er med til at visualisere indholdet for målgruppen. Bogen har 13 dobbeltopslag med emner jf. indholdsfortegnelsen samt en ordliste, liste over supplerende materialer og stikordsregister bagest i bogen. Sprogligt er brødteksten let at læse. Layoutet er præget af mange leksivisuelle oplysninger på siden med flere faktabokse og illustrationer med billedtekst imellem brødteksten.

Bogen er på linje med Dr. Ernest Drakes monsterologi (09/34), men ikke så fyldestgørende som Mystiske uhyrer (05/12).

Til de monster-hungrende læsere kan denne titel godt forsvares til at give et første indtryk.


BUM

Årg. 28, nr. 10 (2014)

af

af

Finn Barlby

Årg. 28, nr. 10 (2014)