Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mord i katakomberne


Beskrivelse


Krimi. Marcos far bliver bortført af terroristerne, som kalder sig Etruskerne. Politiet kan ikke finde ham, så Marco tager sagen i egen hånd. Det fører ham ned i katakomberne med de tusindvis af gange og hvor faren lurer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2012

af

af

Stine Grabas

d. 14. maj 2012

Letlæsnigsbog for den krimiinteresserede og nok især for den læsesvage unge, men ellers kan alle være med. Sværhedsgraden er i den svære ende af letlæsningsbøger.

Marcos far Spinelli, som er minister, bliver en dag bortført. Terroristerne kræver at få løsepenge og kalder sig for etruskerne. De ønsker at få magten tilbage til etruskernes efterkommere; det vil bl.a. betyde at afskaffe demokratiet. Politijagten bliver sat ind, men de når aldrig rigtig nogen steder. Marco og hans ven, Massimo, begynder selv deres egen efterforskning og det fører dem ned i de tusindvis af gange i katakomberne. Bogen her er skrevet af Jørgen Munck Rasmussen, velkendt indenfor letlæsningsbøger både for børn og voksne. Sproget er i den svære ende af letlæsningsbøger og spændingen er intakt hele vejen igennem med fokus på den etruskiske sekt.

Mord i katakomberne er en del af serien Krimi-let, hvor der tidligere bl.a. er udkommet Farlige møder og Skud i ghettoen af Jacob Scheuer. Denne er 16. bog i serien.

Spændende letlæsningsbog for primært den unge læser og som beskæftiger sig med sekter og terrorisme som det overordnede emne. Den hører til i den svære ende, men lægger sig i rækken af de andre udkomne bøger i serien Krimi-let.