Bøger / skønlitteratur til børn / roman

På flugt


Beskrivelse


Niels er på flugt fra brutale svenske soldater, som ikke viger tilbage for at bruge tortur, voldtage og spidde forsvarsløse mennesker. Mange prøvelser må gennemlides, før han kan genforenes med sin Sigrid.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2011

af

af

Mads Overmark

d. 6. maj 2011

Bogen kan anvendes af børn fra 7. klasse, der har behov for at træne indholdslæsning. Den kan anvendes til fritidslæsning og som en del af arbejdet med historiske romaner eller svenskekrigene. Læseren vil have behov for voksnestøtte, da der optræder ord og vendinger, der ikke er kendt af ret mange børn. Den kan også anvendes af læsesvage voksne.

En selvstændig fortsættelse af Over isen. Tiden er 1659 efter stormen på København. Hovedpersonen Niels er, sammen med sin søster Signe, på flugt fra svenskerne. Det fører til flere dramatiske opgør, bl.a. en belejring af en borg, hvor parret bliver befriet af Svend Gønge. Men her stopper prøvelserne for Niels ikke. Det er en handlingsmættet fortælling, men ret forudsigelig og den burde være til at holde styr på for den svage læser. Persongalleriet er skabelonagtigt og sammen med det meget korrekte sprog bliver tankerne ledt hen på gamle danske film. Der er mange historiske fakta at hente, og bogen kan være et alternativ til tungere fagtekster.

Stilen er som Over isen, og bogen er betydelig nemmere end Gøngehøvdingen. Den er en del af serien Krimi-let, men er en historisk roman.

En handlingsmættet roman, som alligevel er håndterbar for den svage læser.