Bøger / skønlitteratur / roman

Mordere i skjul


Beskrivelse


Krimi. Jane Tennison er som ung, nyansat kriminalbetjent i London i 1974 overbevist om, at der er en sammenhæng mellem en række voldtægter og en forsvinding. Det er hendes ældre mandlige kolleger ikke nødvendigvis, så Jane må sætte alt ind på at bevise, at hun har ret.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 13. nov. 2017

Krimi med den unge betjent Jane Tennison, der mener, at der er en sammenhæng mellem en række sager, hvor kvinder bliver forulempet. Det mener hendes ældre mandlige kolleger ikke nødvendigvis, så hun må sætte alt ind for at bevise sit værd. Især for de krimilæsere, der i forvejen kender Jane Tennison fra tv-serien "Mistænkt".

Nyskrevet krimi med en af Linda La Plantes detektiver som ganske ung. Jane Tennison er netop færdiguddannet og ansat som kriminalbetjent i London i 1974. Korpset er domineret af ældre og bedrevidende mænd, men Jane følger sit instinkt i en række sager om voldtægt og forsvinding. Hun er overbevist om, at der er en sammenhæng, og gennem et solidt stykke efterforskningsarbejde og sine gode evner til at etablere kontakt med de involverede, lykkes det Jane at påvise hvilken. Undervejs får hun ikke megen hjælp fra sine kolleger, for hvad ved en ung og tilmed kvindelig betjent egentlig om politiarbejde?.

Klassisk krimi med vægt på selve efterforskningen. Jane Tennison er et sympatisk bekendtskab, hvilket man ikke kan sige om hendes mandlige kolleger og chefer. Om tiden virkelig var sådan, eller om de er karikerede, skal jeg ikke kunne sige. Det er en et letlæst og underholdende krimi, men den er meget detaljeret og derfor ikke specielt spændende.

Forløberen for denne er La Plantes Tennison. Begge kan sammenlignes med engelske krimiforfatter som fx Reginald Hill og Peter Robinson.