Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Morderens abe


Beskrivelse


Den begavede gorilla, Sally Jones må se sin menneskeven, Mester blive idømt en lang fængselstraf for mord på Alphonso Morro. For at bevise Mesters uskyld drager hun afsted til det fjerne Østen for at finde Alphonso Morro, som hun tror stadig er i live.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2015

af

af

Vera Hollerup

d. 16. okt. 2015

Spændende og fascinerende bog om gorillaen Sally Jones, der aldersmæssigt spænder vidt. For børn, unge og evt. voksne - kan bruges som oplæsning for børn fra 8 år. Nyd denne fremragende bog!.

Gorillaen Sally Jones og hendes menneskeven, Mester, bliver uforvarende rodet ind et politisk komplot. Baggrunden er Portugal i 1910, hvor kong Manuel II er afsat. Sammensværgelsen "Det Monarkistiske Broderskab" vil med vold genindføre kongedømmet. Mester anklages for at have dræbt Alphonso Morro, der er medlem af "Det Monarkaistiske Broderskab". Sally ved, at Mester er uskyldig. Hun får mistanke om, at Alphonso Morro ikke er død og følger et spor, der fører til både Egypten og Indien. I Indien bliver hun kammeradjudant og flymekaniker hos en stenrig maharaja. Men stadig har Sally kun et mål: At finde Alphonso Morro.

En fantastisk, velskrevet og spændende bog. Endnu engang viser Jakob Wegelius, hvilken formidabel fortæller, han er. Man kan næsten ikke stoppe læsningen. De mange tegninger er i særklasse. Et fabelagtigt eventyr af den gode "gammeldags" slags. Én af disse forførende skrøner, man aldrig glemmer. Et mesterværk! Forlaget skriver: Bogen er fra 6 -12 år. Jeg mener, at man mindst skal være 8 år for at få udbytte af bogen.

Handlingen og de flotte s/h illustrationer har mindelser om tegneserien "Felix" af Jan Lööf. Bogen er en selvstændig fortsættelse af billedbogen Den fantastiske historie om Sally Jones.