Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Morgenthalers alfabet. 4 dyrefabler om bogstaverne I, J, K, L


Beskrivelse


Vi hører om hesten Inger, mågen Jan, kalkunen Kasper og isbjørneungen Leo.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2013

af

af

Rikke Skuldbøl Jakobsen

d. 6. maj 2013

En samling af letlæste dyrefabler i alfabetgenren som henvender sig til børn fra 4. klasse fra ca. 10 år. Samlingen består af syv selvstændige bøger samlet i en boks. Boksens forside illustrerer fint, hvad der er i vente.

Morgenthaler har forfattet og illustreret denne samling af syv lette bøger. Hver bog indeholder fire dyrefabler, hvor hver historie er dedikeret sit eget bogstav. Det er gennemgående for hver fabel, at bogstavet i hovedpersonens navn er det samme, som er knyttet til historien. I teksten er udvalgte ord erstattet med et billede af ordet. På opslagets højre side oversættes ordbilledet. Teksten er skrevet i Morgenthalers stil med sjove og friske ord og vendinger. Illustrationerne er udført i vanlig genkendelig streg med humor og glimt i øjet og samspil med teksten.

Morgenthaler kan bedst sammenligne med Oscar K.

Det anbefales, at bøgerne til biblioteksbrug klargøres og udlånes hver for sig, da sammensætningen med syv bøger i en boks formentlig vil give udfordringer i håndteringen. Når det er sagt, er der ingen tvivl om, at fablerne vil vække glæde hos den læselystne målgruppe. De sjove historier vil helt sikkert bidrage til stor glæde og et skub i den rigtige retning i forhold til nemmere forståelse ved læsningen.


Politiken

d. 25. maj 2013

af

af

Dorte Hygum Sørensen

d. 25. maj 2013