Muleum kan læses af både mænd og kvinder, og aldersmæssigt henvender den sig til unge i 16-17 års alderen og voksne. Holder man af bøger, der på en gang både er triste og morsomme, er Muleum værd at læse.
18-årige Julies forældre og bror dør i et tragisk flystyrt i Afrika, mens hun er hjemme i Norge. Hun har meget svært ved at håndtere sorgen og ønsker ikke at leve. Derfor prøver hun to gange at begå selvmord, men begge gange overlever hun. For at komme væk fra det hele og måske være så heldig at komme ud for en ulykke med dødelig udgang, beslutter hun sig for at rejse rundt omkring i verden. Turene foregår naturligvis med fly, for de kunne jo falde ned. Det sker dog ikke og et møde med blandt andet en sydkoreansk OL-skøjteløber får uventede konsekvenser for hende. Bogen er i a5-format og skrevet som en dagbog, som Julie noget uvilligt på utallige opfordringer begynder at skrive i et forsøg på at bearbejde sorgen.
Emnemæssigt minder Muleum en del om Nick Hornbys Langt nede. I begge bøger er der mennesker, som befinder sig på kanten af livet med selvmordet for øje uden dog nødvendigvis at gå hele vejen. Begge bøger er også sine steder både triste og morsomme.
Muleum er en rigtig god lille bog, der har fortjent en bred læserskare. Som læser bliver man både trist til mode og morer sig over Julies tanker om livet, døden, længslen efter sidstnævnte og de mislykkede forsøg på at opnå denne død.