Bøger / faglitteratur

Mundtlighed og fagdidaktik


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Bogen viser, hvordan der kan arbejdes med mundtlighed i undervisningen, så eleverne bliver opmærksomme på mundtlighedens kendetegn og virkemidler.
Målgruppen er alle undervisere, der har med litteratur-, medie- og førstesprogs-, andetsprogs- og fremmedsprogsundervisning at gøre - og altså ikke blot til dansklæreren.

Indhold

Mundtlighed som fagligt område (Talesprog og faglig mundtlighed ; Lytning og lyttestrategier) ; Mundtlighed som fagdidaktisk felt (Dannelse, kompetence og literacy ; Mundtlighedsdidaktik i danskfaget ; Dialog i klasserummet : lærerens faglige sti og elevens undersøgelser) ; Danskfagets mundtlighed i praksis (Mundtlig fortolkning af litteratur i praksis ; Faglig formidling i praksis ; Mundtlige fortællinger i praksis ; Mundtlige essays)


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2018

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 20. aug. 2018

Denne bog har fokus på mundtlighed som fagligt område og som fagdidaktisk felt. Bogen henvender sig ikke blot til dansklærere, men til alle undervisere og kommende undervisere, der arbejder med mundtlighed.

Bogen er bygget op over tre hovedområder: Mundtlighed som fagligt område, Mundtlighed som fagdidaktisk felt og Danskfagets mundtlighed i praksis. Teksten er teoretisk funderet, men kombineret med eksempler fra praksis.

Det er en både lærerig og interessant udgivelse. Men samtidig en udgivelse, som er meget fagligt funderet og kræver sit af sin læser. Bogen klæder sin læser godt på til at kunne arbejde med mundtlighed i undervisningen og derved løfte undervisningen samt bevidstgøre eleverne om mundtlighedens kendetegn, muligheder og virkemidler. Det er en oplagt grundbog til brug på læreruddannelsen, som giver den faglige ballast til at kunne agere professionelt i sit kommende virke.

Bogen kan læses i samspil med titler som Fagdidaktik i danskSprogudviklende undervisningSprog i skole, Sprogudviklende undervisning og Sprog i skoleBogen kan læses i samspil med titler som Fagdidaktik i dansk, og Sprog i skoleBogen kan læses i samspil med titler som Fagdidaktik i dansk, Sprogudviklende undervisning og .


Læsepædagogen

Årg. 67, nr. 1 (2019)

af

af

Hanne Schriver

Årg. 67, nr. 1 (2019)