Bøger / skønlitteratur / roman

Mutagen


Beskrivelse


Dele af menneskeheden er muteret og går amok i blodrus. Minna er gravid og gemmer sig med sin mand på 5. år i en kælder. Men en dag finder mutanterne frem til dem.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. feb. 2011

af

af

Sanne Caft

d. 23. feb. 2011

Mutagen er en lille roman med et bloddryppende indhold. Den vil interessere læsere af science fiction og horror og er også anvendelig til dem, der ønsker en kortere tekst, der ikke er en novelle men en roman. Velegnet som ungdomsroman.

Et nærbillede af et udsnit af en rødøjet, krakeleret dæmonisk mand er indgangen til en historie om verden efter et gen-mutations-udbrud. Et kunstigt steroidhormon til kvæg har smittet menneskeheden og gjort de smittede til voldelige genmuterede zombieagtige væsner, der flænser og dræber alt, de kommer i nærheden af. Et ungt ægtepar har overlevet isoleret i en kælder, da de reddes af en unionssoldat. Herfra udfolder forfatteren en historie om etik, overlevelsesinstinkt og samfundsnormer, der pisker rask af sted. Sprogligt kortfattet, fokuseret og effektivt uden mange udsving. Sidst er der tre korte historier, der udspiller sig i samme univers men med et andet persongalleri.

Der er mængder af horrorlitteratur, og dystopier er en varm genre pt. Mutagen er kortere end mange andre titler i disse genrer og har en fortælling, der er meget drevet af plottet.

Dele af menneskeheden er muteret og går amok i blodrus. Mutagen er en kort, actionpræget historie om overlevelse og menneskelighed i horrorstil. Velegnet til unge, især drenge, da der er visse spiltræk ved historien. Fængende omslag.


litteratursiden.dk

d. 7. mar. 2011

af

af

Jette S. F. Holst

d. 7. mar. 2011

Spændende postapokalyptisk roman hvor Danmark er brudt sammen og hærges af morderiske mutanter. Vi befinder os i Danmark i en ikke så fjern fremtid, hvor et vækstfremmende hormon brugt til kvæg viser ...


Himmelskibet

Nr. 28 (2011)

af

af

Thomas Winther

Nr. 28 (2011)


Proxima

Nr. 93 (2011)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 93 (2011)