Bogen har fokus på ikke-psykotiske angstlidelser som panikangst, præstationsangst, socialfobi og OCD. Den er henvendt til unge, som vil vide mere om angst, men også forældre og fagfolk kan få indsigt gennem bogen, som desuden er oplagt til undervisning og projektopgaver i folkeskolens overbygning og på ungdomsuddannelserne.
Forfatteren kendes fra en lang række bøger om unge bl.a. om vold, kriminalitet, ludomani og selvskadende adfærd. Denne bog består af interviews med unge, der fortæller om forskellige former for angst, som de lider/har lidt af vekslende med ekspertinterviews, hvor fagfolk som psykologer, terapeuter og fx dr.phil. Per Schultz Jørgensen giver deres vinkel på angstfænomenerne. Når det gælder behandling er hovedvægten lagt på den kognitive tilgang, som har vist sig mest effektiv. Der er en del faktabokse med definitioner og bogen er gennemillustreret med farvefotos. Litteratur- og nethenvisninger.
Der er for tiden meget fokus på unge med forskellige angstproblematikker både i medierne og blandt unge selv, der tit vælger angst og angstrelaterede tilstande som opgaveemne. Der findes bøger med angstberetninger og bøger med fokus på teori og behandling. Denne bog udmærker sig ved at have begge dele og ved at være henvendt til de unge, der selv lider af angst på den ene eller anden måde.
En brugs- og undervisningsbog, der ud fra forskellige perspektiver - dels unge med angstsymptomer dels eksperter - fortæller om såvel generel angst som forskellige angstformer.