Bogen Når mennesker mødes er en samling korte noveller, der nok primært henvender sig til et ældre publikum.
Jytte Jensen har siden 2011 udgivet en række romaner, men dette er hendes første novellesamling. Der er tale om ganske korte fortællinger i lidt altmodische rammer. De handler primært om relationer mellem mennesker. Vi møder mennesker i forskellige livssituationer, den unge forlovede kvinde, der pludselig forelsker sig i en medpassager på den daglige bustur, ægteparret hvis teenagesøn langsomt løsriver sig fra hjemmet og forældrenes måde at leve på og den midaldrende mand, der indlægges på lungemedicinsk afdeling og her møder en døende ung mand. Der er mange metaforer, talemåder og halvfilosofiske/ kristne undertoner i novellerne, fx. i "Alderdom": "Hun vidste det. Vidste, at med-skabere af verden nødvendigvis må høste erfaringer: bygge op og bryde ned! Igen, igen, igen...Hun var jo selv et menneske, omend en gammel tusse, der havde mere end et fallitbo bag sig. Jo, hun havde bygget op og brudt ned mange gange. Hun var opmærksom på, at mennesket skal høste egne erfaringer for at blive livsduelig.".
Novellesamlingen er skrevet i samme stil som Jytte Jensens romaner og kan bedst sammenlignes med disse, fx Fjenden og Springet.
Novellerne er på linje med det øvrige forfatterskab, og anskaffelse må bero på udlånet af disse på de enkelte biblioteker.