Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Når prinser tager på eventyr


Beskrivelse


Billedbog. Prinsen har ryddet op, men hans yndlingskop er væk! Det er en katastrofe, for koppen er gået i arv i generationer. Den må findes. Prinsen må kæmpe mod hvepse, jage ulve og flyve med drage. Mon han finder koppen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2012

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 12. okt. 2012

Moderne eventyrbilledbog for de 3-7-årige, både piger og drenge!.

Forfatteren kendes fra flere andre billedbøger om prinser og prinsesser, senest Prinsessens rockband, 2011. Her er det prinser forfatteren igen har i støbeskeen. Det regner udenfor, og prinsen har ryddet op imens, og nu har han lyst til en kop varm chokolade. Men hans yndlingskop er væk! Det er en katastrofe. For den kop er gået i arv i generationer. Den må findes. Men helt let bliver det ikke. Prinsen må kæmpe mod hvepse, jage ulve væk, flyve med drage og ramle igennem et tag, inden han til sidst finder løsningen. Som i de tidligere bøger, er illustrationerne farverige i en douce stil og tegnet i en lidt karikeret streg. Illustrationerne er livlige og fulde af atmosfære. Der spilles med og på farvernes symbolik og på hygge og ikke mindst uhygge! Teksten er lidt kortere end i de første prinsessebøger, men flyder fint i sproget. Eventyrstil med gentagelser, der fint bliver rundet af med en humoristisk slutning.

Billedbogen minder om forfatterens andre billedbøger om prinser og prinsesser, men man genfinder også flere ting fra klassiske eventyr, hvor helten drager ud i verden og må se sin angst i øjnene og vender hjem som sejrherre. Senest i Når prinser bliver hjemme, 2011.

En fin og humoristisk billedbog i moderne eventyrstil - med både lidt drama og lidt hygge - til oplæsning og dialog.