Bøger / faglitteratur

Når sindet har fokus : en vej til nye mål i livet


Beskrivelse


Om at styrke sin selvtillid og opnå større livsglæde som psykisk sårbar. Med fokus på sindet kan man påvirke adfærd til sund livsførelse og give lyst til at modstå negative, bekymrede og angstprægede tanker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2019

af

af

Hamide Kara

d. 14. maj 2019

En bog om at styrke sin selvtillid og opnå større livsglæde. Henvender sig til lånere som søger råd og anvisninger til hvordan livet som psykisk sårbar kan håndteres.

Forfatter Charlotte Adserballe Dahl skriver, at angst kan præge tilgangen til tilværelsen og at det er nødvendigt at etablere fokus på sindet så angsten fylder mindre. For ifølge Dahl kan koncentreret fokus på sindet påvirke adfærd til sund livsførelse og give lyst til at modstå negative, bekymrende og angstprægede tanker. Med overskrifter som "At være eller at blive menneske", "sandhedsmodellen", "dine målsætninger - dine leveregler", "mentalt stærke mennesker" m.fl. beskriver Dahl, at karaktertræk som vedholdenhed, standhaftighed og udholdenhed er nødvendige for succes. "Angsten dukker op undervejs, men din koncentration og dit fokus vil betyde, at du mere eller mindre vil kunne afværge angsten for i sidste ende ikke at være til stede isoleret inden for din proces til målet.".

Forfatteren udgiver her endnu en bog om sindet, hvordan det påvirkes og kan styrkes. Som i de hendes tidligere titler byder Dahl på letforståeligt sprog, konkrete anvisninger og råd til hvordan man som sårbart menneske kan bryde ud af negative tankefælder og kæmpe sig til robusthed og mental styrke.

Af andre titler som opmuntrer sårbare mennesker til at styrke de positive tanker er: Gaven i mavenDet du siger er du selvBliv ven med dig selvKuren mod stress (Metodebog), Det du siger er du selv, Bliv ven med dig selv og Kuren mod stressAf andre titler som opmuntrer sårbare mennesker til at styrke de positive tanker er: Gaven i maven (Metodebog), , Bliv ven med dig selv og Kuren mod stressAf andre titler som opmuntrer sårbare mennesker til at styrke de positive tanker er: Gaven i maven (Metodebog), Det du siger er du selv, og Kuren mod stressAf andre titler som opmuntrer sårbare mennesker til at styrke de positive tanker er: Gaven i maven (Metodebog), Det du siger er du selv, Bliv ven med dig selv og .