Bøger / faglitteratur / øvelser

Bliv ven med dig selv : en vej ud af stress, depression og angst


Beskrivelse


Guide til gennem mentale og kognitive øvelser at rumme og overkomme negative tanker og følelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2015

af

af

Grethe Lorentzen

d. 22. okt. 2015

Selvhjælpsbog med øvelser til at komme til at holde af sig selv. Til alle, som har gamle psykiske ar, eller som af andre grunde ikke føler sig hjemme med sig selv.

Marianne Bunch er socialpædagog, psykoterapeut og mindfulnessinstruktør, og de grundlæggende redskaber til at blive ven med egne følelser og tanker er her mindfulness og girafsprog. Hendes udgangspunkt er, at vore tanker skaber vores følelser, samt at tolkninger og strategier i barndommen kan blive til automatiserede tanker og handlinger i voksenlivet, hvor de ikke mere er brugbare. Hun giver bl.a. læseren opgaver i at overveje, hvordan han/hun taler til sig selv, øvelser i taknemmelighed og meditation på nærvær, opmærksomhedstræning, brevskrivning til sit indre barn, eller andre man har det svært med, og meget mere.

Værktøjskasse med mange og forskelligartede mentale og kognitive øvelser i at lære at rumme sin indre og ydre virkelighed, samt at bryde en negativ spiral af fortidens tanker og handlinger. Bogen lægger op til, at læseren skriver sin negative historie om og arbejder grundigt med sine tanker og følelser i en lang periode. Øvelserne er gode, brugbare og relevante, men kan ikke stå alene på vejen ud af depression eller angst. Bogen er skrevet i en positiv og anerkendende tone.

Tidligere i 2015 er udkommet Elsk den du erFå selvtillid samt Få selvtillid, som begge indeholder konkrete øvelser, der minder om øvelserne i denne bogTidligere i 2015 er udkommet Elsk den du er samt , som begge indeholder konkrete øvelser, der minder om øvelserne i denne bog.