Bøger / skønlitteratur / roman

Nattens lugt


Beskrivelse


Krimi. Direktøren for Midas Invest er forsvundet med de penge, lokale småsparere har betroet ham. Opfattelsen er, at han enten er stukket af til udlandet eller har haft uforsigtig omgang med mafiaens penge og derfor er endt på havets bund. Kommissær Montalbano har dog sin egen teori.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2012

af

af

Christine Christensen

d. 19. dec. 2012

Til dem som elsker smagen og duften af et solvarmt Italien og til læsere af hyggelige, traditionelle relativt ublodige krimier.

Sjette bind i serien om den madglade og frihedselskende politikommisær Montalbano. I dette bind er direktøren for Midas Invest forsvundet med alle de penge, de lokale småsparere har betroet ham. Den generelle opfattelse er, at manden enten er stukket af til udlandet eller har haft uforsigtig omgang med mafiaens penge og derfor er endt på havets bund. Kommisær Montalbano er som sædvanligt uenig i både den gængse holdning og sine overordnedes dispositioner og beslutter at gå sine egne veje for at opklare sagen. Krimierne kan læses selvstændigt, men man får mest ud af både plot og persongalleri, hvis de læses i rækkefølge. Bøgerne er velskrevne med en let humoristisk tone og beskrivelsen af det sicilianske samfunds kolorit og skæve personligheder holder læseren fanget trods den temmelig udramatiske handling.

Michael Dibdins bøger om den italienske detektiv Aurelio Zen og Leons serie om Guido Brunetti er oplagte sammenligningsmuligheder. Begge disse har dog et mere actionpræget og dramatisk indhold.

En underholdende og let tilgængelig krimi i den traditionelle stil med et fint plot, skæve personligheder og et væld af sicilianske madretter og lokalkolorit. Ikke en krimi for dem, der ønsker aktion og drama, men til dem, der elsker duften og smagen af en varm sommerdag på Sicilien.