Bøger / skønlitteratur / roman

Nattens stemmer


Beskrivelse


Roman om en kvinde, der har gjort alt for at lægge låg på fortiden, men som konfronteres med sin egen skæbne i mødet med kvinderne på et krisecenter.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2012

af

af

Christine Christensen

d. 7. juni 2012

Til læsere af gode hverdagsdramaer, hovedsageligt kvinder.

Fin lavmælt fortalt historie om Agnete og Anders et ægtepar i trediverne, der bor på en gård i Slagelse. Agnete, der oprindeligt er fra Polen, tiltrækkes af ideen om at hjælpe andre og får arbejde på et kvindecenter i København. I starten går alt fint, men efterhånden begynder de triste kvindeskæbner at tære på hende, og de traumer hun har gjort alt for at skjule lader sig ikke længere undertrykke. Tavsheden mellem Agnete og Anders bare vokser og vokser indtil den fylder alt og forhindrer Agnete i at være den hun gerne vil være. Agnetes liv falder langsomt fra hinanden, hun rejser fra gården, lever på en forladt båd, og ægteskabet med Anders hænger i en tynd tråd. Samtidigt involveres hun alt for meget i en polsk kvinde og hendes datters flugt fra en voldelig ægtemand. Romanen er lettilgængelig og velskrevet, og det er let at identificere sig med Agnete og hendes desperate flugt fra fortiden. Forsiden kræver formidling mens bagsideteksten er fint dækkende for indholdet.

Sort angst af Camilla Grebe, har nogenlunde samme tema, men anmeldte bog er ikke en krimi. Der findes umiddelbart ikke andre skønlitterære titler, der foregår med et krisecenter som omdrejningspunkt.

Nattens stemmer er et fint realistisk hverdagsdrama om skyld og svigt. Velskrevet, med en vedkommende historie, men med en forside der nok kræver formidling.


litteratursiden.dk

d. 23. juli 2012

af

af

Rikke Bødker

d. 23. juli 2012

Polske Agnete indhentes af sin fortid, da hun begynder at arbejde som nattevagt på krisecenter for kvinder i Danmark. Stemmerne kommer og går i denne roman, som er svær at lægge fra sig. Agnete er gif...


Berlingske tidende

d. 18. aug. 2012

af

af

Else Cornelius

d. 18. aug. 2012


Kristeligt dagblad

d. 2. aug. 2012

af

af

Vibeke Blaksteen

d. 2. aug. 2012