Bøger / skønlitteratur / roman

Nattergalens død : en Nina Borg-krimi


Beskrivelse


Krimi. På vej til en politiafhøring flygter Natasha, og kort tid efter finder man hendes tidligere forlovede dræbt. Nina Borg må indse, at der er meget hun ikke ved om den kvinde, hun i flere år har forsøgt at hjælpe.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2011

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 11. okt. 2011

3. bog om Nina Borg fra det populære makkerpar Friis og Kaaberbøl er sikret læsere. Selvfølgelig først og fremmest de, der har læst de 2 første. Jeg vil anbefale, at man tager serien fra starten, men nye læsere kan godt begynde her.

Kaaberbøl og Friis har opnået stor popularitet med deres 2 romaner om Røde Kors sygeplejersken Nina Borg. Som Nina Borg selv siger "hende, der redder alle de andre", selv om det har store konsekvenser for hende. I denne 3. er 2 parallelle historier. Den ene foregår i Ukraine i 1935, en tid præget af Stalin-tidens hungersnød og forfølgelser af mennesker. Den anden foregår i nutiden. Nina Borg har i flere år haft kontakt til Natasha og hendes datter Rina. På vej til en afhøring flygter Natasha, og ikke længe efter finder man hendes tidligere forlovede dræbt. Han er myrdet på samme måde som Natashas mand blev det 3 år tidligere i Kiev. Nina har svært ved at tro på, at Natasha virkelig er morder, men samtidig må hun indrømme, at der er meget hun ikke ved om hende, hvor langt vil hun gå som mor for at beskytte sin datter? Selv om der er 2 forfattere, flyder teksten af sted, dialogerne fungerer, og kapitlerne fra 1930'ernes Ukraine er rystende læsning.

Ligesom de 2 andre Nina Borg-krimier er denne roman også både en kriminalroman og en roman, der også beskæftiger sig samfundsdebatten.

Jeg synes Kaaberbøl og Friis skriver godt, der er god balance mellem kriminalgåde og privatliv, og jer er sikker på, at de mange, der har slugt de 2 første, heller ikke bliver skuffet denne gang.


litteratursiden.dk

d. 24. apr. 2012

af

af

Michael Krarup

d. 24. apr. 2012

Nattergalens død er tredie bind i serien om sygeplejersken Nina Borg, som kommer ud for lidt af hvert gennem sin samfundsmæssige indignation og trang til at redde hele verden! Først omkring menneske- ...


litteratursiden.dk

d. 29. sep. 2013

af

af

Stina Holdt

d. 29. sep. 2013

Denne tredje i serien, er en super fortsættelse af forgængeren, både mht. til kvalitet og i særdeleshed på spændings delen. Også denne er super velskrevet, flydende sprog og gode dialoger i både hoved...


Politiken

d. 5. nov. 2011

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 5. nov. 2011


Jyllands-posten

d. 25. okt. 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 25. okt. 2011


Weekendavisen

d. 28. okt. 2011

af

af

Katinka Bruhn

d. 28. okt. 2011


Børsen

d. 27. okt. 2011

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 27. okt. 2011