Bøger / skønlitteratur / roman

Natteskov


Beskrivelse


I mellemkrigstidens storbyer Paris, Wien og Berlin, udspiller sig et smerteligt homoseksuelt forhold, med mange implicerede, men med den attråværdige Robin Vote i centrum.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2020

af

af

Merete Trap

d. 21. apr. 2020

"Kvinders kærlighed til kvinder, hvilken forrykt længsel efter uforsonlig kval og moderskab har dog bragt dem på de tanker?" 7. bind af forlagets klassikerserie, denne gang genudgives en af de tidligste romaner indeholdende homoseksuelle forhold, nemlig Djuna Barnes' klassiker fra 1936 "Nattens Skove". Bogen er for læsere med interesse i den klassiske litteratur.

Vi befinder os i mellemkrigstidens europæiske storbyer Paris, Wien og Berlin. En gruppe mennesker, med Robin Vote, Nora Flood, Jenny Petherbridge og Matthew O'Connor i centrum, vikles ind og ud af hinandens liv, i en fortvivlet og desperat kærlighedshistorie. Bogen indeholder forord af Kristina Stoltz samt T.S. Elliots oprindelige forord.

Bogen er en uhyre velskrevet strøm af lange, komplicerede og filosofiske samtaler, bla om identitet, fortvivlelsen ved at være besat af et andet menneske og kærlighed. Romanens hovedpersoner hvirvles rundt i en lang, burlesk nattevandring. Sproget i bogen er overdådigt og præget af lange monologer. Det er både ganske vidunderlig, men også ganske vanskelig læsning, i ordets mest positive forstand.

Bogen udkom første gang i 1936, og er efterfølgende blevet genoptrykt et utal af gange. Bogen er senest udgivet i 1964, med titlen Nattens skoveDen alvorlige leg. I forlagets klassikerserie findes også en titel som Den alvorlige legBogen udkom første gang i 1936, og er efterfølgende blevet genoptrykt et utal af gange. Bogen er senest udgivet i 1964, med titlen Nattens skove. I forlagets klassikerserie findes også en titel som .


litteratursiden.dk

d. 11. nov. 2020

af

af

Elisabeth Grethe Gertz Olsen

d. 11. nov. 2020

Barnes klassiker tager sin læser med til mellemkrigstidens dekadente Paris, Berlin og Wien med stemningsfulde og detaljemættede beskrivelser. ’Natteskov’ er Djuna Barnes værk fra 1936, ’Nightwood’, d...


Kristeligt dagblad

d. 25. juli 2020

af

af

Rasmus Vangshardt

d. 25. juli 2020


Weekendavisen

d. 17. juli 2020

af

af

Jørgen Herman Monrad

d. 17. juli 2020