Bøger / faglitteratur

Natur/teknik : en fagdidaktik


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jens Verner Nielsen

2007

Bogen er tænkt anvendt til læreruddannelsens linjefagsundervisning i skolefaget natur/teknik og til kurser for og efteruddannelse af lærere.

Bogen er ikke systematisk disponeret, men en tematisk anlagt samling artikler, der tilsammen tegner fagets mening og muligheder i folkeskolens undervisning. En stram redaktion har sikret henvisninger artiklerne imellem og fravær af gentagelser. Trods fem forskellige forfattere er der ensartethed i sprogtone bogen igennem - den er let at læse uden at læseren skal op på de akademiske tåspidser, men har alligevel stadige referencer til andres forskningsresultater. Korte litteraturlister med mange webhenvisninger efter hvert kapitel giver mulighed for fordybelse. Efter historisk tilbageskuende afsnit omhandles fagets mål og indhold og særlige arbejdsformer og læringsrum, forslag til forskellige afsæt i elevforudsætninger og til brug af de nyeste ITK-muligheder for så at slutte med grundigt afsnit om evalueringsformer. Eneste illustrationer er enkelte diagrammer og grafer.

Der er ingen tilsvarende didaktik for faget natur/teknik, men bogen har berøringsflader til Sjøbergs Naturfag som almendannelse, som er bredere og mere debatprovokerende og til Christensens studiemateriale Natur/teknik - fag og undervisning, som har mindre om didaktik og flere undervisningseksempler.

En meget fornuftig og klarhovedet gennemgang af fagets vilkår og muligheder ikke bare til brug i læreruddannelsen, men også til gavn for undervisere i faget.


Folkeskolen

Årg. 125, nr. 17 (2008)

af

af

Malene Schrøder

Årg. 125, nr. 17 (2008)


MONA

2008, nr. 3

af

af

Trine Hyllested

2008, nr. 3