Bøger / faglitteratur

Naturlig gødning i haven


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Biologi ; Jord ; Kemi ; Filosofi ; Næring ; Metoder ; Planter


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 10. feb. 2017

Man kan gøde sin jord med kunstgødning eller med naturlig gødning. Denne smukke og meget vidende bog er til de have- og jordejere, som er til det naturlige, og som kan og vil selv.

Forfatterne er svenske og skriver her om jord, planter og gødning. Naturen er et biologisk kredsløb, hvor tingene hænger sammen, og for at få smukke og sunde planter og ikke mindst et godt udbytte i køkken- og frugthave, er det nødvendigt at forbedre jorden og tilføre næringsstoffer. Kunstgødning kan bruges som et quick fix, mens naturlig gødning opretholder balancen i økosystemet. Naturlig gødning er mange ting, fx almindelig have- og husholdningskompost, gødning fra fx køer, høns, svin, får og heste, benmel og endda fortyndet menneskeurin, ligesom forskellige plantetyper har brug for forskellig gødning og mængde.

Et meget fin og veltilrettelagt bog med i særklasse smukke illustrationer og skrevet i et sprog, så alle kan være med. I hænderne på arbejdsomme og selvforsynende bonderøve kan den sagtens blive en slags bibel, og for lysegrønne haveejere vil den utvivlsomt udgøre en stor inspirationskilde.

Vi har Den nye selvforsynende haveKompostØkologisk haveJordforbedring og mange bøger om kompost, fx Kompost, Økologisk have og Jordforbedring, men ingen almene monografier om gødning. Det har vi så nuVi har Den nye selvforsynende have og mange bøger om kompost, fx , Økologisk have og Jordforbedring, men ingen almene monografier om gødning. Det har vi så nuVi har Den nye selvforsynende have og mange bøger om kompost, fx Kompost, og Jordforbedring, men ingen almene monografier om gødning. Det har vi så nuVi har Den nye selvforsynende have og mange bøger om kompost, fx Kompost, Økologisk have og , men ingen almene monografier om gødning. Det har vi så nu.


Politiken

d. 11. feb. 2017

af

af

Søren Ryge Petersen

d. 11. feb. 2017