Bøger / faglitteratur

Ned og op med stress


Beskrivelse


I dialog med stresseksperten Thomas Milsted taler Pernille Rosenkrantz-Theil åbent og ærligt om sine oplevelser, erfaringer og holdninger til stress. Hvordan er det at gå ned med stress, og hvordan kommer man op igen?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. jan. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 4. jan. 2010

Der er en relativ bred målgruppe til samtalebøger. Det højt profilerede navn skal nok trække læsere såvel blandt politiske tilhængere som modstandere.

Pernille Rosenkrantz-Theil, der både er gået ned med stress, under en del medieårvågenhed i øvrigt, og heldigvis også er kommet op igen, skriver her en terapeutisk samtalebog sammen med stresseksperten Thomas Milsted. Deres "ping-pong-samtaler" med udgangspunkt i Theils stress-nedbrud er der kommet en yderst velskrevet og menneskelig vedkommende bog ud af. Vi er nok mange som har prøvet at mærke stressens bid, og som kan nikke genkendende til de symptomer bogen nævner, fx pludselig snigende glemsomhed. En sådan bogs største værdi, udover den selvfølgelig fortæller den personlige historie om PRT, er netop om man kan spejle sig almenmenneskelig i det bogen beskriver, det kan man her. Men bogen er samtidig en brugsbog, hvor PRT og stress-eksperten i fællesskab når frem til konkrete og letforståelige råd om stresshåndtering. Bogen kommer med gode interessante forklaringer på, hvad stress er, og bringer os nærmere en forståelse af stress, ikke alene som et personligt problem, men som et truende samfundsproblem, der skal tages yderst alvorligt.

Kan naturligvis sammenlignes med andre personlige samtale- eller portrætbøger, men har ekstra styrke også som brugsbog i stresshåndtering.

Sympatisk samtalebog, der både berører følelsesmæssigt, vækker tanker, og som kan bruges praktisk. Ned med stressen og op på hylden med denne bog!.


Arbejdsmiljø

Årg. 26 nr. 1 (2010)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 26 nr. 1 (2010)