Bøger / skønlitteratur / roman

Nederste skuffe


Beskrivelse


Tine er sosuhjælper. Hun har svært ved at få spist, og forholdet til manden knager. Hendes bror begår en frygtelig forbrydelse, der kommer til at påvirke hele familien, og Tine gemmer sig i forholdet til sin datter, Mejse.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2013

af

af

Camilla Sejerøe

d. 29. aug. 2013

Socialrealistisk roman om en kvindes vej mod selvstændighed og voksenliv. Nok mest til kvinder i den modne alder.

Vibeke Marx behøver næppe nogen særlig introduktion. Her har hun skrevet en roman, der læner sig op ad Sortehusene, en del af personerne går igen, og temaerne ligger tæt på hinanden. Her er Tine i fokus, hendes liv som sosu-hjælper på et plejehjem, hendes venner, familie og måske mest af alt hendes datter, Mejse. Tines storebror begår en frygtelig forbrydelse, og hele familien påvirkes, tabuer brydes og gamle sår og skrammer kommer ud i lyset.

Bente Clod har også skrevet inden for denne genre, i hvert fald i den del, der handler om familier og følelser. Dér, hvor romanen handler om spisevægring, er Anders Johansens Stjerneskælv et bud. Bogen har sammenhæng med Sortehusene, men er ikke en direkte efterfølger.

En meget socialrealistisk roman, der kommer rundt om rigtig mange af tidens emner. På en måde meget en "krise-roman" om hvordan mennesker behandler hinanden i et samfund under pres. Vibeke Marx har sine faste læsere, der også vil komme efter denne.


litteratursiden.dk

d. 2. okt. 2013

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 2. okt. 2013

Overbevisende og varm fortalt bog om kærlighed, familiehemmeligheder og om hvor ensom man kan føle sig midt i familiens skød. Hvor længe varer det ved, at man bliver barn, så snart man forcerer tærskl...


litteratursiden.dk

d. 1. okt. 2013

af

af

Vibeke Johansen

d. 1. okt. 2013

Så ramte Nederste skuffe - fortsættelsen til Sortehusene - boghandlere og meget snart bibliotekerne, og hvor har jeg været glad for at læse den. Vibeke Marx skriver troværdigt om mennesker og holder i...


Berlingske tidende

d. 21. sep. 2013

af

af

Eva Pohl

d. 21. sep. 2013


Weekendavisen

d. 13. sep. 2013

af

af

Kantinka Bruhn

d. 13. sep. 2013