Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Nicolai og stregerne


Beskrivelse


Nicolai tegner meget. Engang imellem kommer en dreng, der får ham til at gøre onde ting, også mod Lulu, som han gerne vil være kæreste med.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2011

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 9. mar. 2011

En meget interessant og anderledes Dingo-bog med et vedkommende tema i en ny serie, Dingo. Forbudt for børn, hvis titel naturligt vil appellere til målgruppen. Bogene egner sig til fælleslæsning og til selvstændig læsning for tænksomme piger og drenge fra 9 år (2. klasse).

Nicolai er en god dreng. Han tegner altid, men sommetider kommer en dreng, der "stikker sit grimme fjæs frem" og får Nicolai til at gøre onde ting. Også mod Lulu, som han godt kan lide, men som foretrækker Oscar. Nicolai skruer mere op for ondskaben. Slutningen giver dog håb om en forløsning. Bogen har en lige vægtning mellem tekst og illustrationer, en form for graphic novel (billedroman), som makkerparret tidligere har arbejdet med i forbindelse med bøger for voksne. Nogle steder er stregtegningerne den udfordrende del. Andre steder er det teksten, der lægger op til nærmere eftersyn, eftertanke og diskussion. Stregtegningerne har flere underliggende transparente lag, som giver dynamik og virtuositet. De gule, orange, brune og grønne farver virker lidt retroagtige. Illustratoren kendes bl.a. fra tegneserien Superman og fredsbomben, 1990.

Forfatteren har skrevet andre bøger, hvor fantasi og alvor går sammen, fx bøgerne om Skot. Der er også elementer, der kan sammenlignes med Frøken Ignora-bøgerne.

En virkelig perle af en letlæsningsbog med et eksistentielt og vedkommende indhold, som naturligt lægger op til fælleslæsning.


Berlingske tidende

d. 15. apr. 2011

af

af

Kari Sønsthagen

d. 15. apr. 2011