Bøger / faglitteratur / kogebøger

Nigella ekspres : lækker mad lynhurtigt


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2008

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 22. sep. 2008

En kogebog til dem, der gerne vil lave lækker og velsmagende mad uden at skulle tilbringe mange timer i køkkenet.

Nigella Lawson er en af de kokke, som nærmest har fået stjernestatus, dels via tv-udsendelser og dels via sine kogebøger. Hun har sin egen snakkende stil, i denne har hun dog prøvet at begrænse small-talk'en til de indledende afsnit. Titlen Nigella ekspres hentyder til, at alle retterne kan laves i en vis fart. Nigella Lawson pointerer dog, at selve madlavningen kun er en del af øvelsen, indkøb og planlægning er en anden væsentlig del, og den kan godt tage tid. Bogen er fyldt med opskrifter inddelt i kapitler som : Hverdagens vidundere (lynhurtige lækkerier til ugens dage), Op lille Hans (morgenmad i raketfart), På farten (madpakker og mad, der kan tages med) og Speedy Gonzales (mexicanske retter). Langt de fleste af ingredienserne kan købes i supermarkeder, nogle må man gå til specialforretninger for at få. Den enkelte opskrift er lige til, der er gode forklaringer, og det er egentlig forbløffende, hvad der kan bikses sammen i en fart, hvis de rette ingredienser er til stede.

Kogebøger kommer stadig i en lind strøm, og der er da også flere med opskrifter med hurtig mad, ofte dem, der er inspireret af Østen, som fx Den store wokkogebog, 2007 og Nemt, hurtigt, sundt, 2006.

En inspirerende og fornyende kogebog, som jeg er overbevist om vil blive efterspurgt. De biblioteker, som har købt den engelske udgave, har lange reserveringskøer på den.


Kristeligt dagblad

d. 3. jan. 2009

af

af

Dorte Remar

d. 3. jan. 2009