Bøger / skønlitteratur til børn / kalenderhistorier

Nisserne på Koldinghus


Beskrivelse


Nisserne på Koldinghus elsker at høre om gamle dage. Bedstefar Erik fortæller alle de gode historier om Koldinghus og om de konger og dronninger, der har boet der gennem tiderne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2010

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 29. nov. 2010

Højtlæsningsbog om nisser og Koldinghus for børn fra ca. 6 år eller voksne med interesse for området. Historierne er nok sjovest, hvis man har en relation til Kolding og Koldinghus.

Bogen indeholder 24 kapitler om historiske begivenheder på Koldinghus set gennem nisseøjne. Nisserne bor på et loft, hvor de hygger sig, redder dyr og fortæller historier fra gamle dage. Som et lille bitema er alle nisserne opkaldt efter danske konger og dronninger. Man hører både om dengang borgen blev bygget, da den blev lavet om til slot og da slottet brændte. Samtidig flettes kongelige personligheder ind i historien, som fx Erik Glipping, Christian 3., Christian 4. og Frederik 4. Forfatteren er cand.mag. i dramaturgi og formidling. Blandingen af nisser og historie fungerer sådan set udmærket, ligesom den rolige og lidt pædagogiske sprogtone også harmonerer med det gammeldags nisseunivers. Bogens illustrationer er bl.a. tegnet af P.N. Møller fra Kolding, som var kendt for sine nissetegninger i sidste halvdel af 1800-tallet. Samlet set fremstår bogen dog en smule altmodisch.

Lignende faktion om nationale mindesmærker er fx Da Den lille Havfrue tabte hovedet og andre fortællinger, 2010, og Da yggenykkerne stjal Rundetårn, 1996, om København.

Højtlæsningsbog om Koldinghus' historie set med nisseøjne. Søde gammeldags historier og tegninger, der dog ikke hæver sig voldsomt over gennemsnittet.