Bøger / faglitteratur til børn / billedbøger

Noget om riddere


Beskrivelse


Om livet som ridder i middelalderen med rustninger, lanser, turneringer, belejringer og dagligdagen på borgen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2020

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 21. feb. 2020

Læs om livet som ridder i middelalderen med rustninger, lanser, turneringer, belejringer og dagligdagen på borgen. For børn i alderen 5-9 år med interesse for riddere og riddertiden.

Få et indblik i livet som ridder i middelalderen. Uddannelsen til ridder var omfattende og begyndte tidligt, allerede i 7-års alderen. Først skulle drengen stå i lære som page og siden knægt, hvor den fornemste opgave var at hjælpe ridderen med hans hest, våben og rustning. Et liv som ridder handlede om at styre sin borg, træne i våbenbrug med sværd og lanse til turneringer og i krig. Livet på borgene kunne være en kold fornøjelse, men også fuld af fest med markeder, troubadourer og gøglere. Riddertiden ebbede ud, da skydevåben vandt indpas, men ridderidealet lever stadig. Bagerst er der spørgsmål til teksten og en kort tekst med mere viden om riddertiden. Illustrationer i farver.

Riddertiden kort fortalt i børnehøjde. De korte kapitler er velegnede til højtlæsning og større børn kan selv læse med. Et enkelt sted er teksten dog misvisende. Her fortæller teksten at grøntsager var almindelig spise, mens en billedtekst hævder det modsatte. Illustrationerne er hyggelige, forenklede og letforståelige og de bidrager til at give bogen en let tone og gør den spændende at gå på opdagelse i.

Læs mere om riddere og borge i fx På opdagelse i ridderborgenMin allerførste bog om borgeRiddere, Min allerførste bog om borge eller RiddereLæs mere om riddere og borge i fx På opdagelse i ridderborgen, eller RiddereLæs mere om riddere og borge i fx På opdagelse i ridderborgen, Min allerførste bog om borge eller .