Bøger / skønlitteratur / roman

Non plus ultra : hvad vi drømmer om, når vi drømmer om døden


Beskrivelse


Roman med 7 spor, der spænder lige fra krimi over korrespondance til gravstensessay. Springer i både stil og rum og kredser især om døden og forfattervirksomhed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2013

af

af

Per Månson

d. 5. apr. 2013

For læsere af moderne dansk prosa med hang til sproglige eksperimenter.

Forfatteren har udgivet tre romaner: en psykologisk thriller, en krimi fra Grønland og senest science fiction-romanen Hvis en frø havde vinger, 1999. Han har desuden redigeret en række novellesamlinger, især fra forfatterværksteder for unge, hvor han har undervist i bl.a. Esbjerg. Hans nye bog er en række fortællinger, der springer i både tid og rum, men ofte griber ind i hinanden. Flere har selvbiografiske elementer, men også de historiske fortællinger dyrkes. Der kredses bl.a. omkring død og forfattergerningen. Som i det øvrige forfatterskab boltrer han sig også her imellem forskellige genrer, men samlende er et præcist sprog og flot sansede billeder. Indsat en række mails til/fra forskellige forlag om bogen og private refleksioner over de mange afslag. Det er en smal, men givende og gennem bearbejdet, udgivelse. Forfatteren har udviklet sin egen font til bogen, som jeg ikke synes letter læsningen, men er grafisk flot.

Jeg har ikke læst noget der ligner denne udgivelse, men nogle af historierne minder lidt om fx Blixens gotiske fortællinger.

En smal, men givende, samling fortællinger i et gennemarbejdet sprog.Informationer og udgaver