Bøger / faglitteratur / billedværker

Nordsjælland fra oven


Beskrivelse


Luftfotografier med ledsagende tekst fra byer og natur, søer og fiskerlejer, slotte og skove samt gamle og nye virksomheder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2009

af

af

Søren Møller

d. 12. nov. 2009

En flot luftfotobog med billeder og tekster om Nordsjælland, især for voksne, men børn kan også kigge med.

Vi starter nord for København i Vangede og flyver mod nord langs kystvejen og videre hele vejen rundt langs Nordsjællands kyst til Roskilde Fjord med afstikkere ind i landet. Her er billeder af 112 forskelige steder, hvor hvert sted vises med et luftfoto og ofte suppleres med nogle mindre fotos taget i jordhøjde. Claus Hagen Petersen skriver i nogle ret fyldige og gode tekster om motiverne. Motiverne er allround: byer, kirker, slotte, landskaber, kyster, skove m.m. Her er sans for at finde spændende steder og vinkler, og teksten følger godt op på billederne, velskrevet og oplysningsrig. Den kommer ind på både geologi, naturhistorie, historie og samtidsforhold.

Der er udkommet en række af luftfotobøger om Danmark. Nogle med et særligt motivvalg, såsom byer, slotte eller kirker, mens andre viser allround motiver fra hele landet. Hver bog supplerer hinanden med forskellige motiver eller forskellige vinkler på motiverne. Den seneste af denne slags er Jan Winther Kofods Danmark set fra oven, 2009. Den herværende bog er i rækken af bekrivelser af landsdele set fra oven, der går i dybden med én egn af gangen, og hvor der blandt andet er udkommet bøger om København, Århus og Fyn. Nordsjællandsbogen er i samme flotte fotokvalitet, layout og tryk.

En stor flot luftfotobog med nordsjællandske motiver og en velskrevet tekst.