Bøger / faglitteratur

Notre-Dame


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om Notre-Dames historie og betydning, både faktuelt og kulturhistorisk.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2020

af

af

Kent Skov

d. 6. maj 2020

Lille og spændende faglig beretning af Ken Follett om den berømte Notre Dame-katedral, der blev delvist ødelagt af brand i 2019. For interesserede i europæisk (kultur)historie.

Ken Follett, verdensberømt bestsellerforfatter, har en oprigtig interesse i de historiske lokaliteter og bygningsværker, som hans romaner foregår i og bygges op om. Siden hans gennembrud og enorme succes med Jordens søjlerKlokkeren fra Notre Dame, om opførelsen af middelalderkatedralen i Kingsbridge, er Follett blevet betragtet som lidt af en ekspert på området. Han har derfor skrevet denne bog om den dramatiske brand i Notre Dame. Follett beretter om den ikoniske katedrals historie med nedslag i de mest centrale begivenheder i og omkring katedralen. Et kapitel er særskilt viet til Victor Hugo og hans store roman Klokkeren fra Notre-Dame. Mange illustrationer med fotos og malerier af forskellige detaljer af kirkenKen Follett, verdensberømt bestsellerforfatter, har en oprigtig interesse i de historiske lokaliteter og bygningsværker, som hans romaner foregår i og bygges op om. Siden hans gennembrud og enorme succes med Jordens søjler, om opførelsen af middelalderkatedralen i Kingsbridge, er Follett blevet betragtet som lidt af en ekspert på området. Han har derfor skrevet denne bog om den dramatiske brand i Notre Dame. Follett beretter om den ikoniske katedrals historie med nedslag i de mest centrale begivenheder i og omkring katedralen. Et kapitel er særskilt viet til Victor Hugo og hans store roman Klokkeren fra Notre-Dame. Mange illustrationer med fotos og malerier af forskellige detaljer af kirken.

Folletts beretning er præcis og velmoduleret, når det betænkes hvor stort et materiale, der findes om katedralens tilblivelse og dens enorme betydning for Frankrig og den katolske verden. Der fokuseres primært på katedralens kulturhistoriske og bevidsthedsmæssige betydning og mindre på det bygningstekniske. De velvalgte illustrationer giver et fortrinligt indtryk af Notre Dames betydning.

Vand til vin er en spirituel rejsebog, vor Notre Dame beskrives og indgår som en central del af fortællingen.


litteratursiden.dk

d. 23. aug. 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 23. aug. 2020

Da Notre Dame brændte i 2019 var det et chok for mange, ikke mindst Ken Follett, der straks tog til Paris og senere blev bedt om at skrive denne fine bog om katedralen. Follett er udover sine spænding...


Information

d. 1. aug. 2020

af

af

Henrik Bach (f. 1961)

d. 1. aug. 2020


Kristeligt dagblad

d. 3. juni 2020

af

af

Kristian Østergaard (f. 1966)

d. 3. juni 2020